Спека на Чернігівщині побила чотири температурні рекорди за місяць

Спека на Чернігівщині побила чотири температурні рекорди за місяць

Укрінформ
Цьогорічний червень у Чернігові та області видався одним із найспекотніших місяців за кілька десятиліть і позначився чотирма температурними рекордами.

Про це у Фейсбуці повідомив Чернігівський обласний центр з гідрометеорології, передає Укрінформ.  

"У період з 23 до 26 червня у м. Чернігові були перевищені абсолютні максимуми температури повітря для цих днів, які утримувалися з 1957, 1964, 1981 та 2013 років", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що середньомісячна температура повітря у червні склала 20-21º тепла, що близько до середніх багаторічних значень. Рекордні температури фіксувались по всій області упродовж 6-8 днів і сягали 35-38º тепла. Подібний за температурним режимом червень за останні 50 років спостережень був у 1975, 1979 та 1989 роках.

Читайте також: Заллє дощами і розпече до +34°: якою буде погода до кінця тижня

Цікаво, що перші 12 днів позначились холоднішою, ніж зазвичай, погодою. Середньодобові температури були навіть на 1-4º нижчими багаторічних значень. Зате далі перевищення норми досягало й 9ºС.

Щодо опадів, то, незважаючи на те, що в деяких районах їх випало понад норму (120%), на більшій частині території області дощів було недостатньо - 38-81% від норми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-