На вихідних в Україні знизиться температура та пройдуть дощі

На вихідних в Україні знизиться температура та пройдуть дощі

Погода
Укрінформ
На початку липня температура повітря в Україні переважно буде стриманою, дощі прогнозуються щодня із суботи по понеділок, але місцями і різної інтенсивності.

Про це Укрінформу повідомили в Sinoptik.ua.

«Грози будуть «гуляти» по Україні з п'ятниці по понеділок: в п'ятницю - на заході; в суботу лінія гроз пройде уздовж північного кордону, в центрі та на сході; в неділю - місцями в західних, центральних, східних областях; у понеділок - в центрі, на півдні та сході країни», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в західних областях України у суботу, 3 липня, очікуються дощі, температура повітря вдень +20°, вночі +17°. До понеділка потеплішає до +26°. На високогір'ї Карпат прохолодно, у вихідні 14-16°, хмарно з проясненнями, дощі. На Закарпатті 2-4 липня температура повітря не буде вище +25°, дощі. У понеділок сонячно, потеплішає до +28°.

Читайте також: Антициклон Afra прожене дощі з України - негода зачепить лише кілька областей

На сході країни у вихідні комфортна для відпочинку температура — 29-31°, але можливі грози та зливи. У понеділок буде прохолодніше, 26-28°, грози не залишать регіон.

У південних областях у суботу до +29°, у неділю та понеділок температура впаде до 22-23°, у Херсонській області до +26°. У вихідні очікуються грози та дощі. У понеділок в Херсонській області погода буде похмурою, місцями можливі зливи.

У центральній Україні в суботу й до понеділка температура знизиться до 24-25°. Дощі та грози пройдуть місцями. У Дніпрі на вихідних буде спекотно, 30-31°, місцями можливі невеликі дощі. У понеділок прогримлять грози, вдень пройде дощ, температура повітря +26°.

Читайте також: Спека та «крижані» дощі: з чим іде липень в Україну

На півночі України 3-5 липня температура вдень 23-26°, вночі 17-18°. Грози та дощі пройдуть місцями, можливі сильні зливи у понеділок, 5 липня.

У Києві 3-5 липня температура повітря становитиме 26-27°. Буде хмарно та дощитиме у понеділок. Атмосферний тиск — 741 мм рт.ст.

За даними синоптиків, вода у водоймах прогрілася до високих значень: Дністер біля Заліщиків — до +23°, Ворскла біля Полтави — +25°, Дунай біля Рені — +28°, Сіверський Донець біля Лисичанська — +25°, Дніпро біля Києва — +25°, Тиса біля Чопа — +22°, Десна біля Чернігова — +26°.

Читайте також: Україні прогнозують дощові вихідні, град і шквальний вітер

Як повідомили Укрінформу в Українському гідрометцентрі, 6 липня в Україні короткочасні дощі (у північній частині місцями невеликі); 7 липня без опадів, лише на півдні, південному сході та в Карпатському регіоні місцями невеликий дощ. Температура вночі 14-20°; вдень 24-30°, на Закарпатті до 33°.

8-10 липня в Україні буде переважно без опадів; на півдні та в Карпатах, 11-12 липня в Україні місцями короткочасний дощ, гроза. Температура вночі 15-21°, вдень 28-34°.

За даними Укргідрометцентру, у столиці 6 липня місцями невеликий короткочасний дощ, гроза; 7 липня без опадів. Температура вночі 14-19°, вдень 25-30°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-