Українцям обіцяють послаблення аномальної спеки у найближчі дні

Українцям обіцяють послаблення аномальної спеки у найближчі дні

Погода
Укрінформ
В Україні на вихідних, 26-27 червня, на зміну аномально спекотній погоді прийдуть зливи і грози.

Про це Укрінформу повідомили в Sinoptik.ua.

Згідно з прогнозами, дощі просуватимуться із заходу на схід поступово. Спочатку, в суботу, відбудеться зниження денної температури в західних областях України, потім циклон просунеться до центру та вже до понеділка-вівторка досягне східних областей.

«У вихідні місцями очікуються сильні грози, зливи. Руйнівні вітри, грози прийдуть до нас із заходу послабленими, але все-таки ще досить сильними», - зазначається в повідомленні.

В західних областях України у вихідні можуть пройти грози та дощі, температура впаде до +24°. У високогір'ї Карпат у вихідні денна температура вдень знизиться до +18...+20°, місцями пройдуть грозові дощі.

Читайте також: В Україну йде атмосферний фронт з дощами та грозами

У Закарпатті мінімальна температура буде в суботу +25°, але до понеділка знову стане +29...+ 30°. У суботу пройдуть дощі.

Водночас на півдні України температура повітря вдень не знижуватиметься, до понеділка буде стабільно +28...+31°, вночі +22...+23°. Грози та дощі пройдуть у вихідні, не знизивши при цьому температуру повітря. Північно-західний вітер може досягнути 7 м/сек.

У Криму на узбережжі середня температура у вихідні +25...+27, у неділю в південній частині півострова пройдуть грозові дощі.

В Одесі максимальна температура +31° буде в суботу, сонячно. У неділю очікуються локальні дощі, температура до +28°. У понеділок теж +28°, хмарно з проясненнями, північно-західний вітер до 7 м/сек. Море прогріється до +21°.

Читайте також: Спека «плавить» регіони: Закарпаття прогріло майже до +40°

У східній Україні поки що збережеться спека. В суботу у Луганську може бути вдень +36°. Але до вівторка повітря охолоне до +26° в Харкові, до +29...+30° в Луганській та Донецькій областях. Дощі пройдуть місцями в неділю та на початку тижня.

Разом з тим у центральній та північній Україні аномальна спека буде спадати поступово до понеділка, до температури +21...+25°. В суботу ще очікується до +33, але в неділю та понеділок почнуться дощі та грози, які й сприятимуть зниженню температури повітря.

У Києві в суботу спека до +33.. +34°. Освіжить повітря грозовий дощ у неділю, денна температура спаде до +26°. На початку тижня буде похмуро, пройдуть дощі, тиск знизиться, північно-західний вітер досягне швидкості 7,9 м/сек, а повітря охолоне до +23° до вівторка, 29 червня. Вода в Дніпрі стане ще тепліше, +23°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-