На Донеччині через борги знеструмлюють шахти «Мирноградвугілля» - Волинець

На Донеччині через борги знеструмлюють шахти «Мирноградвугілля» - Волинець

Укрінформ
У Донецькій області за борги знеструмлюють шахти ДП «Мирноградвугілля». 

Як передає Укрінформ, про це 23 червня у Фейсбуці повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Знеструмлюють шахти ДП «Мирноградвугілля». В аварійному режимі шахтарів видають на поверхню, бо будуть відключені шахтні підйоми», - повідомив Волинець.

Раніше він у Фейсбуці також інформував, що є загроза відключення від електроенергії шахт «Південнодонбаська 1» та Шахти ім М.С. Сургая.

«Проблема та сама - замкнуте коло, до якого загнані вугільники. Державні шахти винні державному підприємству «Регіональні електричні мережі» в умовах державної політики штучного стримування вітчизняного видобутку вугілля», - пояснив профлідер, додавши, що наразі - занижена ціна на українське вугілля на внутрішньому ринку, немає матеріально-технічного забезпечення, існує ряд підприємців, «які імпортують вугілля на мільярди гривень то з Росії, то з Казахстану».

«Тільки страждають через всі зазначені вище процеси прості люди. Шахтарі, їхні родини, жителі моно міст, для яких робота шахти є гарантією завтрашнього дня», - наголосив Волинець.

До Держпідприємства «Мирноградвугілля» входять ВП «Шахта «Капітальна», ВП «Шахта «Центральна», ВП «Шахта «5/6» та два відокремлених підрозділи «П «Стандарт» і ВП «Охорона». В ДП «Мирноградвугілля» працює близько 3500 робітників. Плановий річний видобуток вугілля – 620 тис. тонн, протяжність гірничих виробок, що експлуатуються, – 144 км, запаси вугілля – 146 млн тонн.

Читайте також: На Луганщині через борги знеструмили шахту «Гірська»

Як повідомляв Укрінформ, на Луганщині 23 червня за борги енергетики відключили від електропостачання шахту «Гірська» Державного підприємства «Первомайськвугілля».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-