У курортних Кирилівці та Приморську злива затопила бази відпочинку

У курортних Кирилівці та Приморську злива затопила бази відпочинку

Фото, відео
Укрінформ
У Запорізькій області через сильні зливи піднявся рівень води: в Кирилівці та Приморську затопило бази відпочинку, у Бердянську - пляж, а у Гуляйполі та Оріхові - приватні будинки.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС в Запорізькій області, передає Укрінформ.

За інформацією рятувальників, 17 червня через сильні дощі на території всієї області піднявся рівень води, а на узбережжі Азовського моря через пориви вітру до 24 м/с та висоту хвиль 13-15 дм утворилася нагінна хвиля на берег.

В місті Приморськ негода «заблокувала» на базі відпочинку «Автотурист» 3 дорослих та 5 дітей віком від 9 до 14 років.

«Бійці ДСНС на спецавтомобілі переправили усіх постраждалих на поруч розташовану базу. Життю та здоров’ю врятованих нічого не загрожує. О 12:55 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що за селищем Степок на бездоріжжі застряг мікроавтобус Volkswagen Crafter, в якому знаходилося 3 дорослих та двоє дітей віком 10 та 12 років. Рятувальники за допомогою спецавтомобіля та буксировочного тросу відбуксували автівку на тверде покриття», - повідомили в ДСНС.

У Запорізькій області злива затопила бази відпочинку / Фото: ДСНС України у Запорізькій області

Також допомога рятувальників знадобилась і відпочивальникам у Кирилівці. У Бердянську під водою опинився один з пляжів міста.

Через велику кількість опадів відбулося підтоплення двох приватних домоволодінь у містах Оріхів та Гуляйполе. Так, станом на 15:00 бійці ДСНС за допомогою мотопомп відкачали 350 кубометрів води.

Всього на ліквідацію наслідків несприятливих погодних умов залучалося 5 одиниць техніки та 19 чоловік особового складу.

Читайте також: Через тривалі дощі на Буковині почали укріплювати мости

За інформацією Запорізького гідрометцентру, 18 червня на території Запорізької області очікуються пориви східного вітру до 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий). На акваторії Азовського моря протягом доби очікуються пориви південно-східного вітру до 15-20 м/с, висота хвиль сягатиме 13-15 дм (І рівень небезпечності, жовтий).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-