На Київщині повідомили про підозру банді, яка викрала діамант за $400 тисяч

На Київщині повідомили про підозру банді, яка викрала діамант за $400 тисяч

Фото, відео
Укрінформ
У Київській області поліцейські повідомили про підозру учасникам банди, які викрали діамант вартістю 400 тисяч доларів США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

6 січня на спецлінію «102» надійшло повідомлення про викрадення людей. Потерпілий пояснив, що невідомі в масках на автомобілі Skoda примусово зупинили його автівку, розбили вікна, зв’язали його, та, погрожуючи зброєю, забрали із собою пасажирів, після чого зникли з місця події.

Як з'ясувалось, потерпілий на прохання товариша-іноземця домовився про продаж діаманту в Україні. Він зустрівся у Києві з особами, які мали здійснити оцінку та допомогти у збуті каменю, після чого вирушив в Обухівський район Київської області. Дорогою на чоловіків напали 4 особи в балаклавах зі зброєю, заволоділи коштовностями, а потерпілих згодом лишили на дорозі.

Правоохоронці оперативно затримали організатора банди та одного з активних учасників - жителів Києва та Хмельниччини.

20 квітня поліція Київщини спільно з колегами зі Львова встановила і затримала ще двох зловмисників – 26- та 23-річних киян. Фігурантів викрили на орендованій квартирі, де вони переховувались.

За місцем їхнього проживання правоохоронці вилучили вибуховий пристрій та понад 1 кг пластиду.

Зловмисникам повідомили про підозру за ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ст. 187 (розбій), ст. 257 (бандитизм) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, яке загрожує членам банди, – ув’язнення на строк від 10 до 15 років.

Читайте також: У Києві спецоперація - шукають грабіжників, які викрали сумку з авто

Як повідомляв Укрінформ, у квітні Офіс генерального прокурора скерував до суду справу щодо п’яти членів злочинної групи під керівництвом харківського кримінального "авторитета" "Князя", обвинувачених у викраденні людини.

Фото: kv.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-