У Мінрегіоні розповіли, як вирішуватимуть проблему водопостачання на сході України

У Мінрегіоні розповіли, як вирішуватимуть проблему водопостачання на сході України

Велике будівництво
Укрінформ
У рамках президентської програми "Велике будівництво" на сході України буде реконструйовано підприємство "Вода Донбасу" — це планується зробити для виовіли, як рішення проблеми водопостачання регіону.

Про це розповів заступник міністра розвитку громад і територій Іван Лукеря у програмі "Официальный разговор" на телеканалі "Дом", передає Укрінформ.

"Ми хочемо вирішити проблему водопостачання населених пунктів по всій території Донецької області. Побудувати додаткові комунікації, провести труби для того, щоб всі міста Донецької області отримували чисту воду. Це один із пріоритетних проєктів", — зазначив Лукеря.

За його словами, на цей проєкт виділено 150 млн грн. Однак цієї суми недостатньо для повної реконструкції підприємства, тому зараз ведуться переговори про додаткове фінансування проєкту.

Загалом у 2021 році буде реалізовано близько 300 проєктів соціальної інфраструктури в рамках "Великого будівництва".

Читайте також: На Донеччині аварійно зупинили водовід

Раніше повідомлялося, що для вирішення проблеми водопостачання прифронтового Торецька буде побудована окрема нитка водогону та нова фільтрувальна станція.

КП "Вода Донбасу" надає послуги з водопостачання споживачам 289 населених пунктів, послуги водовідведення — споживачам 79 міст і селищ Донецького регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-