В Авдіївці на в’їзді з боку Донецька встановили прапор України

В Авдіївці на в’їзді з боку Донецька встановили прапор України

Фото
Укрінформ
У прифронтовій Авдіївці на в’їзді до міста з боку окупованого Донецька встановили флагшток із прапором України. 

Як передає Укрінформ, про це 15 квітня у Фейсбуці повідомила Авдіївська міська військово-цивільна адміністрація.

«З ініціативи керівництва Авдіївської міської ВЦА в прифронтовому місті з’явився новий оберіг – навпроти так званої «дев’ятини» по вулиці Воробйова, 15 встановлено флагшток, де сьогодні відбулося урочисте підняття жовто-блакитного прапора. До заходу долучилися представники 72-ї ОМБр, цивільно-військового співробітництва CIMIC, працівники відділів культури та освіти ВЦА, співробітники місцевого відділення поліції та представники громадськості», - йдеться у повідомленні.

Керівник Авдіївської міської ВЦА Віталій Барабаш зазначив, що урочиста подія з підняття українського стягу є дуже важливою для життя та історії міста, розташованого поруч із окупованою територією, та подякував місцевим комунальникам за оперативне втілення у життя ідеї зі встановленням флагштоку.

«Підняття нашого прапора саме у цьому місці, біля багатостраждальної дев’ятиповерхівки, тут, на в’їзді до міста зі сторони Донецька, є дуже символічним, і точно не пройде непоміченим ворожою стороною. Цією подією ми підкреслюємо, що своїх територій ми нікому не віддамо. Авдіївка - це Україна і крапка! Це місце обв’язково стане знаковим. Слава Україні!» - наголосив Барабаш.

Читайте також: Окупанти відкривали вогонь з гранатометів під Авдіївкою та Пісками

Зі свого боку командир 72-ї ОМБр імені Чорних Запорожців Артем Богомолов висловив сподівання, що вже зовсім скоро на українській землі запанує мир, і повз цей майданчик із блакитно-жовтим прапором спокійно ходитимуть цивільні люди і бігатимуть діти, не переживаючи за своє життя. «Ніколи не сумнівайтеся в нас як у військових. Всі завдання по захисту країни ми завжди виконуємо», - запевнив комбриг.

Читайте також: Під Авдіївкою окупанти гатили з «Градів-П» - Україна показала докази в ОБСЄ

У повідомленні зазначили, що цю подію приурочили до 7-ї річниці з дня початку антитерористичної операції.

Як повідомлялося, після окупації Криму, захоплення російськими бойовиками під керівництвом офіцерів спецслужб РФ облдержадміністрацій у Донецьку, Луганську та Харкові, а також держустанов у Слов’янську, Краматорську і Дружківці, 13 квітня 2014 року в Україні було оголошено початок антитерористичної операції. Це була відповідь на агресію проти України.

Українській армії вдалося зупинити наступ ворога, але й сьогодні частина Донецької та Луганської областей України залишаються під окупацією проросійських бандформувань. За сім років війна забрала життя понад 13 тисяч українців. Майже півтора мільйона жителів окупованих нині територій змушені були залишити рідні домівки, а ті, хто залишився, щодня наражаються на смертельну небезпеку.

Проведення АТО дозволило принести мир на значну територію, що тоді була захоплена бойовиками. У 2018 році антитерористичну операцію було переформатовано в Операцію об’єднаних сил. І щодня тисячі українських воїнів продовжують боротьбу за цілісність України та життя мирних мешканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-