На Закарпатті відновлять авіасполучення

На Закарпатті відновлять авіасполучення

Укрінформ
На Закарпатті з 1 червня 2021 року планують відновити пасажирські авіаперевезення.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це розповів голова Закарпатської обласної організації партії «Слуга народу» Микола Тищенко під час брифінгу 14 квітня.

«Ми відновлюємо пасажирські авіаперевезення на Закарпатті. Авіасполучення вже було відновлене у 2019 році на невеликий термін, але воно було припинене у зв'язку з тим, що було економічно невигідним», - розповів Тищенко.

Він додав, що літати на Закарпатті буде українська авіакомпанія Windrose.

Читайте також: Пасажиропотік українських аеропортів у І кварталі скоротився на 54,3%

За словами генерального директора Windrose Володимира Каменчука, компанія планує виконувати рейси Київ-Ужгород-Київ тричі на тиждень, починаючи з 1 червня 2021 року. Збільшення частоти планується, якщо зростатиме пасажиропотік.

Як повідомлялося, міжнародний аеропорт «Ужгород» не працював з 2016 року, відтоді як закінчився термін міжурядової угоди України та Словаччини про спільний повітряний простір. Через розташування аеропорту при зльоті/посадці на летовищі «Ужгород» літаки зачіпають повітряний простір сусідньої країни.

Читайте також: Мінінфраструктури пропонує надати 500 мільйонів підтримки українським авіаперевізникам

У вересні 2020 року міністр інфраструктури України Владислав Криклій і міністр транспорту та будівництва Словацької Республіки Андрій Долежал підписали двосторонню міжурядову угоду про надання авіаційних експлуатаційних послуг українським постачальником цих послуг у певній частині повітряного простору Словаччини щодо аеропорту «Ужгород».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-