На Хмельниччині до ПЦУ перейшли 53 парафії Московського патріархату

На Хмельниччині до ПЦУ перейшли 53 парафії Московського патріархату

Укрінформ
На Хмельниччині до Православної церкви України перейшли 53 парафії Московського патріархату.

Про це в ефірі Суспільне.Поділля повідомив речник Хмельницької єпархії Православної церкви України, архімандрит Даниїл Тарнавський, передає Укрінформ. 

«Станом на 12 квітня 53 громади перейшли з Української православної церкви в єдності з Московським патріархатом, 2 громади перейшли з Української автокефальної православної церкви, які є перереєстровані вже офіційно, і 79 громад з Української православної церкви Київського патріархату і вони вже перереєстровані. Більше 100 громад з Київського патріархату ще є не перереєстровані», - зазначив Тарнавський.

За словами речника, на Хмельниччині 10 релігійних громад Московського патріархату подавали позови до суду щодо переходу до ПЦУ. Частина парафій вже пройшла процедуру реєстрації ПЦУ і в близько 5 справах ще тривають суди.

Читайте також: У Криму з 49 парафій ПЦУ залишилося п'ять — Моніторингова місія ООН

Основні претензії в судових позовах зводяться до того, що обласна державна адміністрація неправомірно провела перереєстрацію громад із Української православної церкви в єдності з Московським патріархатом до Православної церкви України.

Як повідомляв Укрінформ, Верховний суд уперше прийняв рішення про законність виходу релігійної громади села Сутківці на Хмельниччині з юрисдикції Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП) та входження до Православної церкви України (ПЦУ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-