На Тилігульському лимані будують штучні острівці для гніздування рідкісних птахів

На Тилігульському лимані будують штучні острівці для гніздування рідкісних птахів

Фото
Укрінформ
На території Тилігульського регіонального ландшафтного парку розпочалося будівництво трьох острівців загальною площею 500 квадратних метрів для гніздування рідкісних птахів.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва, передає Укрінформ.

«Понад місяць тривали перемовини між обласною радою, облдержадміністрацією та ТОВ "ДТЕК Тилігульська ВЕС". І, нарешті, ділюся з вами позитивною новиною - на території Тилігульського регіонального ландшафтного парку розпочалося будівництво трьох великих штучних платформ - острівців для гніздування рідкісних коловодних птахів», - написала Замазєєва.

На Тилігульському лимані будують штучні острівці для гніздування рідкісних птахів / Фото: Ганна Замазєєва

За її словами, перші три острови загальною площею 500 м. кв. розташуються на закритих озерах та мілководдях Тилігульського Пересипу в межах Коблівської ТГ.

Серед потенційних майбутніх мешканців островів дві пташки занесені до Червоної книги України - чоботар та кулік-довгоні. Решта охороняється міжнародними конвенціями.

Читайте також: На Чернігівщині зняли унікальні кадри перельоту диких гусей

Тилігульський лиман є місцем гніздування багатьох рідкісних птахів, у тому числі занесених до Червоної книги України та Європейського червоного списку. Але навіть у потенційно сприятливих умовах для відтворення багатьох видів птахів у Тилігульському парку спостерігається дефіцит природних місць та низька успішність їх гніздування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-