На Донеччині будують оздоровчий комплекс із басейнами

На Донеччині будують оздоровчий комплекс із басейнами

Велике будівництво
Укрінформ
У місті Краматорськ в Донецькій області за президентською програмою «Велике будівництво» будують фізкультурно-оздоровчий комплекс з басейнами, загальна кошторисна вартість якого - 80,1 млн гривень.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в управлінні фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації.

«Спортивний комплекс включає дві чаші: 25-метровий плавальний басейн на 6 доріжок з глибиною в одній частині до 3,5 метрів, що дозволить проведення занять з синхронного плавання, і друга розміром 12 на 4 метри і глибиною до 1,3 метра для навчання плаванню маленьких відвідувачів. Також проєктом передбачені трибуни для глядачів. Він відповідатиме вимогами щодо доступності для маломобільних груп населення», - повідомили в управлінні.

Там зазначили, що фінансування цього проєкту здійснюється за рахунок залишків коштів місцевих бюджетів населених пунктів Донецької області, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження (тимчасово переміщені кошти). Замовником робіт є Департамент капітального будівництва ОДА.

Для завершення робіт на 2021 рік заплановано виділення 33,3 млн грн, але проєкт зараз знаходиться на коригуванні, і ця сума може дещо змінитись, уточнили в ОДА.

Як повідомлялося, Донецька область в 2021 році запланувала реалізовувати 34 проєкти в рамках президентської програми «Велике будівництво». 29 з цих проєктів мають соціальну спрямованість (школи, дитсадки, медичні заклади, спортивні об’єкти), 5 – це проєкти економічного розвитку. Більшість із запланованого має бути завершено до кінця цього року (21 проєкт), решта (13) - у 2022 році.

Читайте також: Стратегія економічного розвитку Донеччини та Луганщини має діяти з 2022 року

Президентська програма «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, цьогоріч у межах цієї програми в Україні буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури. Частка проєктів соціальної інфраструктури у «Великому будівництві-2021» сягатиме 70%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-