У Харкові актори театрів концертом нагадали владі про свої проблеми

У Харкові актори театрів концертом нагадали владі про свої проблеми

Фото
Укрінформ
Актори харківських театрів провели у центрі міста музичну акцію "Де мої 16 тищ?" з метою нагадати владі про свої проблеми.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Акція зібрала майже пів сотні акторів, а також музикантів відомих харківських гуртів, зокрема, "Папа Карло", "Достоєвський FM", Bud'more.

"Ми вийшли у день професійного свята на площу Свободи разом з музикантами не випадково: по-перше, хочемо привітати усіх земляків зі святом театрального мистецтва, а по-друге - нагадати представникам влади про те, що питання фінансування закладів культури не вирішено, і наша заробітна плата складає лише половину від суми "у середньому 16,5 тис. грн", яку оприлюднила голова Харківської ОДА Айна Тимчук", - пояснив у коментарі Укрінформу представник оргкомітету акції, актор Харківського державного академічного театру ляльок імені Афанасьєва Михайло Озеров.

За його словами, участь в акції взяли актори академічних театрів імені Шевченка, імені Пушкіна, театру ляльок, а також театрів-студій.

"Якщо влада не відповість за дезінформацію щодо розміру нашої зарплати, ми проведемо акцію у день чергової сесії Харківської облради. Маємо продовжувати протестні акції, доки не буде вирішено питання гідного фінансування сфери культури", - додав Озеров.

Попри дощ, учасники акції залишилися на площі, щоб послухати концерт, де рефреном час від часу лунало: "Тидищ за права!".

На площі чергували посилені патрулі поліції. Інцидентів не зафіксовано.

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня біля Харківської ОДА працівники театрів провели акцію протесту. Тоді ж актори театру ляльок створили реп-кліп на пісню "Де мої 16 тищ?".

Читайте також: Працівники театрів у Харкові вийшли на пікет «Де мої 16 тищ»

11 березня депутати Харківської облради внесли зміни до бюджету на 2021 рік, передбачивши на підтримку установ культури 54 млн грн. Частина депутатів заявила, що цих коштів замало. У Харківській ОДА запевнили, що решту виділять пізніше. Тоді ж голова ОДА Айна Тимчук заявила, що середня зарплата в закладах культури - 16,5 тис. грн. В театрах обурилися заявою, вказуючи, що вона не відповідає дійсності.

Фото: Суспільне Харків

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-