На «червоній» Житомирщині запускають громадський транспорт

На «червоній» Житомирщині запускають громадський транспорт

Укрінформ
На Житомирщині дозволили відновити рух громадського транспорту.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив заступник голови Житомирської ОДА Олександр Федько.

«Вчора (23 березня – ред.) обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, керуючись черговими змінами до постанови КМУ від 22 березня 2021 року №230, внесла корективи у правила функціонування пасажирського транспорту в умовах обмежень «червоної зони», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що керівництву районів та органам місцевого самоврядування рекомендують забезпечити функціонування міських, приміських та міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутів загального користування, а також приміського залізничного пасажирського сполучення з дотриманням карантинних вимог.

Читайте також: У «червоній» Одесі випустили на маршрути додаткові трамваї та тролейбуси

Зокрема, на регулярних міських автобусних маршрутах потрібно забезпечувати перевезення 50% пасажирів від кількості місць для сидіння. На регулярних приміських і міжміських автобусних маршрутах – перевезення пасажирів лише на 100% місць для сидіння.

Крім того, місцевій владі пропонують виділити додатковий транспорт у години пікових навантажень, що дозволить зменшити скупчення у громадському транспорті.

На електронному табло центрального автовокзалу Житомира наразі скасовані всі автобусні рейси в межах області, а курсують лише міжобласні та міжнародні автобуси.

Читайте також: Київ може повернути спецперепустки для громадського транспорту

Як повідомляв Укрінформ, на Житомирщині з 12 березня скасували курсування внутрішньообласних автобусних рейсів. Натомість у Житомирі рух громадського транспорту не зупиняли.

У Міністерстві інфраструктури дозволили регіональним комісіям з питань ТЕБ та НС у кожній області самостійно прийматимути рішення щодо заборони регулярних і нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним і залізничним транспортом у червоних зонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-