СБУ заблокувала два канали переправлення нелегалів в Україну

СБУ заблокувала два канали переправлення нелегалів в Україну

Фото
Укрінформ
Співробітники СБУ заблокували у Луганській та Закарпатській областях два канали нелегальної міграції до України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Служба безпеки України заблокувала у Луганській та Закарпатській областях два канали нелегальної міграції до нашої держави. За оперативними даними, серед іноземців були, зокрема вихідці з країн з підвищеною терористичною загрозою», - йдеться в повідомленні.

СБУ заблокувала два канали нелегальної міграції в Україну Фото: ssu.gov.ua

Зокрема, зазначається, що на Луганщині викрито діяльність міжрегіонального угруповання, яке організувало незаконну легалізацію іноземних громадян в нашій державі. Ділки облаштували підпільну майстерню для серійного виготовлення підроблених документів.

Читайте також: Двом охоронцям з донецької катівні «Ізоляція» оголосили підозру

За попередніми даними досудового розслідування, до складу групи входили кілька громадян України. Зловмисники організували протиправний механізм легалізації в Україні вихідців із країн Близького Сходу. Для цього вони виготовляли зарубіжним замовникам підроблені документи, які іноземці використовували, зокрема для вступу до українських вишів.

Своїх клієнтів ділки підшукували через особисті зв’язки, а також на спеціалізованих інтернет-форумах. Оплату за «послуги» вони одержували готівкою або через банківські карткові рахунки.

За інформацією правоохоронців, під час обшуків за адресами проживання організатора угруповання Сєвєродонецьку, а також у підпільній лабораторії у Харкові, правоохоронці виявили: обладнання для виготовлення фальшивих документів; велику кількість підроблених паспортів; 90 печаток та штампів фіктивних структур; банківські картки; готівку, ймовірно одержану злочинним шляхом.

Читайте також: СБУ викрила схему фінансування терористів «ЛНР»

Наразі перевіряється причетність іноземців до діяльності міжнародних терористичних організацій. У межах розпочатого слідчими СБУ кримінального провадження, тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, задіяних у протиправній схемі.

Крім того, за інформацією пресслужби, на Закарпатті заблоковано канал незаконної міграції іноземців через державний кордон України до Євросоюзу. Правоохоронці затримали організатора «трафіку» на спробі незаконного переправлення трьох нелегалів з країни Центральної Азії.

За попередніми даними слідства, протиправну діяльність організував громадянин однієї з країн Південного Кавказу. Своїм «клієнтам» він обіцяв забезпечити перехід через держкордон України до ЄС поза встановленими пунктами пропуску.

Читайте також: За сім років СБУ відкрила понад 16,6 тисячі справ про держзраду і тероризм – Баканов

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Фото: ssu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-