У вінницькому зоопарку бура ведмедиця народила малят

У вінницькому зоопарку бура ведмедиця народила малят

Укрінформ
У Вінниці в Подільському зоопарку бура ведмедиця народила рідкісне для звіринців елітне племінне потомство.

Про це повідомляється на сторінці Подільського зоопарку у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Під час новорічних та різдвяних свят 15-річна ведмедиця Умка ще блукала вольєром. Коли ж мороз почав притискати, відправилась у свій барліг, залягла у сплячку 15 січня. Весь цей час працівники зоопарку спостерігали за нею. Вчора ж вони помітили, що ведмедиця не сама, а з приплодом», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, наразі невідомо, скількох малят народила ведмедиця, утім одне ведмежатко вже можна роздивитись. У нього є білий поясочок на шиї.

«Нарешті ми отримали те, що давно хотіли, племінне потомство саме від цієї темної ведмедиці. Таких в українських зоопарках практично немає. Майже чорна, велика, висока, з правильними формами, рівним тулубом. Це не руда ведмедиця, яких зараз багато, а, саме, бура. Я сподіваюсь, що новонароджені будуть справжньою елітою і нашою гордістю», - сказав директор зоопарку Євген Ткачик.

Читайте також: За жирафами в Миколаївському зоопарку тепер можна спостерігати онлайн

Умка живе у Подільському зоопарку змалечку. До побудови ведмежого містечка вона жила у вольєрі-клітці і ніколи не народжувала. Наразі ж умови у новозбудованих вольєрах для ведмедів максимально наближені до природних. Вони мають басейни, водоспади, забезпечено різноманітність рельєфу та атракціонів, зручні барлоги. За таких умов тварини почуваються вільно і здатні до розмноження.

Для того, аби вберегти новонароджених, ведмедя-татуся поки що «відселили». Звикати до своїх діток він буде поступово. Коли ж клишоногий прийме їх, родину випустять у спільний вольєр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-