Дитячий центр «Теплий дім» на Прикарпатті працює без змін попри процедуру ліквідації - ОДА

Дитячий центр «Теплий дім» на Прикарпатті працює без змін попри процедуру ліквідації - ОДА

Укрінформ
Долинський обласний центр соціальної підтримки дітей і сімей «Теплий дім» на Прикарпатті, попри початок процедури ліквідації, працює без змін. До червня він функціонуватиме за рахунок субвенції, яку скерує обласна влада.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила заступниця начальника Служби у справах дітей Івано-Франківської ОДА Віталія Попович, відповідаючи на запитання про функціонування «Теплого дому» після початку його ліквідації.

«У перехідний період область готова надати субвенцію місту, щоб цей заклад (дитячий обласний центр «Теплий дім» - ред.) функціонував. Розпочався процес ліквідації, але центр працює так само, як і працював. Цей ліквідаційний період буде тривати до червня», - повідомила Попович.

За її словами, наразі тривають підрахунки і перемовини про суму субвенції, яка забезпечить подальшу роботу дитячого центру до того часу, коли заклад візьме під свою опіку місцева влада.

«Заклад у стадії ліквідації. Реєстратору подані документи про початок ліквідаційного періоду. Буде попередження працівникам про звільнення за два місяці. Ми працюємо і зробимо все, щоб дітки не відчули жодних змін», - наголосила Попович.

За її словами, нині у «Теплому домі» перебуває 31 дитина, з них 15 – це діти з інвалідністю. Ще 15 таких дітей - на черзі потрапити до «Теплого дому».

«Сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштують у прийомні сім’ї і дитбудинки сімейного типу. А для дітей з обмеженою діяльністю створюється центр на базі міста. Тобто, центр на базі області закривається, але створюється на базі міста і місто бере на себе зобов’язання про продовження функціонування груп дітей з інвалідністю», - зазначила чиновниця.

Читайте також: Уряд збільшив соцстипендії дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування

Наразі у дитячому центрі «Теплий дім» працюють 74 фахівці. Їх обіцяють влаштувати у новий заклад, створений на базі Долини.

Відомо, що 19 лютого Івано-Франківська обласна рада ухвалила рішення про припинення діяльності Долинського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей «Теплий дім». Причина – великі кошти на його утримання - 15-18 млн грн на рік, тоді як на утримання інших подібних закладів сума не сягає понад 8 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-