В екосистемах України з початку року виникло близько 23 тисяч пожеж

В екосистемах України з початку року виникло близько 23 тисяч пожеж

Укрінформ
У природних екосистемах України з початку року виникло близько 23 тис. пожеж, що у півтора рази більше, ніж минулого року.

Про це повідомив у відеозверненні голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

«Звертаюсь до всіх громадян з проханням: «Припиніть, будь ласка, випалювати залишки рослинності, траву і сміття». У нашій державі з початку року вже виникло близько 23 тис. пожеж у природних екосистемах, що у півтора рази більше, ніж у минулому році, а площа, пройдена вогнем, збільшилася у три рази і становить майже 60 тис. гектарів, і це без урахування пожеж у зоні відчуження і останніх пожеж на Житомирщині», - сказав Чечоткін.

За його словами, основною причиною є людський фактор. Як зазначив голова ДСНС, люди або свідомо випалюють поля, або необережно поводяться з вогнем, внаслідок чого надзвичайно страждає лісовий фонд держави, де вже виникло понад 1300 пожеж.

Читайте також: Рятувальники досі гасять осередки тління під Чорнобилем та на Житомирщині

«Особливе занепокоєння викликає стан з пожежами у Житомирській області, де в природних екосистемах виникло вже понад 1500 пожеж, 50 з яких – тільки за останні три доби», - наголосив він.

Чечоткін зазначив, що рятувальники спільно з іншими органами влади в цілодобовому режимі забезпечують гасіння пожеж і надають допомогу людям, а держава змушена витрачати колосальні людські і матеріальні ресурси через недбалість окремих її громадян.

Насамкінець він закликав усіх українців дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки під час перебування у лісопаркових зонах або під час проведення сільськогосподарських робіт.

«Давайте нарешті поставимося до цієї глобальної проблеми відповідально», - резюмував голова ДСНС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-