Очільник поліції Вінниччини назвав візит журналістів «СтопКор» до нього додому провокаційним

Очільник поліції Вінниччини назвав візит журналістів «СтопКор» до нього додому провокаційним

Укрінформ
Начальник ГУНП Віннниччини відкидає звинувачення, начебто він не задекларував будинок, у якому проживає, а відвідини його домівки журналістами вважає провокацією.

Про це начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Юрій Педос заявив у четвер на пресконференції, коментуючи скандал, пов’язаний з інцидентом з журналістами Інформаційного порталу «СтопКор», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З приводу звинувачення, яке звучить на мою адресу, що я не задекларував будинок, - це брехня, оскільки я будинок декларую вже три роки. Я три роки там живу зі своєю родиною - жінкою та двома доньками. Крім того, я, як посадова особа, яка займає відповідальне становище, відноситься до відповідної категорії, подаю ці декларації у НАЗК щороку і НАЗК їх перевіряє. За три роки не було жодного припису чи заяви, що щось не так заповнив. Я звернувся до голови Національного агентства з питань запобігання корупції з листом, щоб НАЗК перевірило повністю достовірність інформації, викладеної у моїй декларації, і надало копії висновків перевірок за всі роки», - повідомив Педос.

Він зазначив, що не приховує свого місця проживання, воно внесене у декларацію, але дана інформація є конфіденційною і тому публічно в декларації не відображається.

Начальник ГУНП в області повідомив, що будинок, у якому він проживає, належить його батькові, який його збудував на своїй ділянці ще до призначення Педоса на посаду. Він наголосив, що будинок не внесений в його декларацію як об’єкт нерухомості тому, що ще не зданий в експлуатацію, оскільки там тривають будівельні роботи, і де-юре цей будинок є об’єктом незавершеного будівництва; відомості про нього в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно відсутні.

Що ж до візиту журналістів Інформаційного порталу «СтопКор» до його будинку, то Педос вважає візит провокаційним. 

«Кожний працівник поліції, розслідуючи якусь справу, завжди наражається на небезпеку, може очікувати якихось провокаційних дій з боку злочинців, яких ми затримуємо. Я розцінюю ці напади, як пов’язані з моєю професійною діяльністю, оскільки моя позиція дуже принципова щодо злочинності. В нас є багато яскравих прикладів щодо затримання озброєних груп, які вчиняють рейдерські захоплення та інші злочини. Зокрема, нещодавнє (два тижні тому) рейдерське захоплення у Вінниці по вул. Арабея, 7. Ми затримали 10 чоловік, які назвалися київською охоронною фірмою, і декларували, що законно використовують зброю. Зайшли у приміщення, незрозуміло на яких підставах, з колишньою власницею, заблокували всі входи і виходи для реальних власників (тому що документи, а це річ дуже фактажна, вона показує одразу по реєстрах, хто є власник). І коли власник звернувся до поліції, як поліція мала відреагувати?» - сказав Педос.

Саме з помстою однієї зі сторін конфлікту через невдоволення діями поліції в даній ситуації Педос пов’язує низку публікацій про нього негативного змісту під час вихідних і подальший приїзд журналістів «СтопКору».

«Саме зі сторони підозрюваної у цій справі, яка найняла згадану охоронну фірму, йдуть такі статті про мою сім’ю, йдуть незрозумілі спостереження, незрозуміло по якій санкції, за моєю родиною, дітьми, ведеться зйомка моєї життєдіяльності, виливається бруд і перекручуються факти по кримінальних провадженнях», - сказав начальник ГУ НП в області.

Також, на його думку, ці інформаційні атаки можуть бути пов'язані з розслідуванням кримінального провадження за ст. 356 щодо ТОВ «Фруктона-ВН». Утім, не відкидає Юрій Педос і політичної складової таких атак.

Педос сказав, що інформаційний тиск і подальший візит до нього додому журналістів спричинив негативний вплив на членів його родини - у матері та дружини стався гіпертонічний криз, і довелося викликати «швидку». Відтак, спілкувався з журналістами «на емоціях».

«За час мого перебування на посаді я ніколи не відмовляв журналістам у спілкуванні, я його ніколи не уникаю. Але я ніколи не зможу змиритися з тим, що у мою професійну діяльність починають втягувати мою родину», - сказав Педос.

Він заявив, що журналісти, які приходили до нього, не показали посвідчення, одразу перейшли до провокаційних запитань і "почали виводити на емоції".

"Я розумію, я визнаю, що можливо щось не так сказав. Але вибачте, в мене за спиною стояли діти, які плакали, і дружина. Я о пів на дев’яту ранку не був у статусі, що я сиджу у кабінеті в формі і керую підрозділом. Я в першу чергу батько, чоловік, людина, яка повинна захищати свою сім’ю", - каже Педос.

Він зазначив, що, розуміючи ризики, пов’язані з його роботою, відреагував на «напад на його родину» і викликав наряд поліції, а також поставив питання про підслідність справи, «щоб я на неї не впливав, не був заангажований».

За словами Педоса, ніякого "упередженого відношення" з його сторони в бік цих журналістів не буде», але він вимагатиме вибачень перед своєю родиною.

Як повідомлялося, вранці 28 квітня журналісти Інформаційного порталу «СтопКор» прибули до будинку в с. Агрономічне під Вінницею, де мешкає начальник ГУНП у Вінницькій області Юрій Педос і очікували його біля воріт. Згідно з публікацією «СтопКору», «знімальна група приїхала до незадекларованого маєтку управлінця, аби здійснити зйомки та взяти його коментар. Педос спочатку спілкувався, а потім перейшов на крик. Видання зазначає, що поліцейські забрали у журналістів камеру та картку пам’яті з відеозйомок з-під будинку начальника ГУНП в області Педоса. В іншій публікації того ж дня «СтопКор» стверджував, що «начальник поліції Вінничини Педос «виростив» на землі для садівництва маєток і не задекларував його».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-