У Шпикові облаштовують дитячий садок на 70 місць

У Шпикові облаштовують дитячий садок на 70 місць

Велике будівництво
Укрінформ
На Вінниччині у селищі Шпиків Тульчинського району завершують реконструкцію будівлі колишньої поліклініки під дитячий садочок на 70 місць у межах Національної програми «Велике будівництво».

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

«У Шпиківській громаді гостро стоїть питання забезпечення дітей дошкільним вихованням. За словами селищного голови об’єднаної територіальної громади Миколи Криська, у діючому садочку на 30 дітей наразі виховується 68 малюків, а дошкільнят, що потребують місць у садочку, - біля 200. Тож дитячий дошкільний заклад на 70 місць, який наразі облаштовують шляхом реконструкції приміщень колишньої поліклініки, конче необхідний громаді селища», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що реконструкція будівлі колишньої поліклініки під садочок почалась ще у 2012 році, але через хронічне недофінансування цей проєкт допоки завершити не вдавалось. Відтак, через порушення будівельного циклу напівреконструйована споруда зазнала пошкоджень. Певні конструкції були незахищені, зашпакльовані, тому наразі доводиться ці недоліки виправляти.

Читайте також: На понад 200 об’єктах вже розпочали роботи у рамках «Великого будівництва»

Кошти на завершальний етап будівельних робіт з реконструкції приміщень дитячого садочка у Шпикові мають надійти з ДФРР вже у травні. Тож за умови дотримання підрядником усіх вимог і строків, вже у вересні поточного року в селищній ОТГ працюватимуть чотири групи на 70 дошкільнят та будуть створені 12 робочих місць для нянь і вихователів.

Національний проєкт «Велике будівництво» - це масштабна розбудова інфраструктури України, він передбачає протягом року зведення понад 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів та 200 нових приймальних відділень лікарень.

 Фото: vin.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-