Рятувальники фіксують щодня 700-800 пожеж в екосистемах - Чечоткін

Рятувальники фіксують щодня 700-800 пожеж в екосистемах - Чечоткін

Укрінформ
Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін заявив, що рятувальники фіксують 700-800 пожеж в екосистемах щодня. Інколи ця цифра зростає до 1200 пожеж.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

«Процес гасіння пожеж в екосистемах – дуже складний і виснажливий. Наразі продовжується гасіння пожежі в Чорнобильській зоні. Двічі на день ми проводимо заміри радіації. І на сьогодні ці показники не перевищують допустимі значення. Однак, в Чорнобильській зоні є окремі ділянки, де відмічається перевищення радіаційного фону. Це проходить там, де якраз вирує пожежа. Тому, при гасінні цієї пожежі, ми вимушені часто міняти особовий склад. Десь раз на добу", - сказав керівник ДСНС.

Він наголосив, що з початку тижня, окрім пожежі в зоні відчуження, в Україні було ще два масштабних загорання лісу – в Житомирській та Чернігівській областях. Тому за останній тиждень було здійснено 280 вильотів пожежної авіації, скинуто майже півтори тисячі тонн води.

«Головна теза, яку я не втомлююся повторювати та яка закладена у реформування ДСНС, – це формування високого рівня культури безпеки у нашого населення. У багатьох країнах на цих питаннях будується економіка», - додав Чечоткін.

Читайте також: У Чорнобильській зоні досі гасять пожежі - уже дев'ять днів поспіль

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 12 квітня, у зоні відчуження та безумовного відселення рятувальники все ще продовжують гасити лісові пожежі.

4 квітня о 13:22 до ДСНС надійшла інформація, що в зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення поблизу с. Володимирівка Котовського лісництва виникла верхова лісова пожежа на площі 20 га. Потім зайнявся також трав’яний настил та лісова підстилка між смт Поліське та с. Володимирівка на площі близько 6,5 га та поблизу с. Рудня Осошня на площі близько 4 га. Поблизу с. Грезля Денисовецького лісництва виникла пожежа трав’яного настилу та чагарників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-