На Закарпатті затримали банду, яка хотіла

На Закарпатті затримали банду, яка хотіла "тримати" регіон - поліція

Фото
Укрінформ
На Закарпатті у суботу, 8 лютого, поліція провела спецоперацію, у результаті якої були затримані сім осіб зі злочинного угруповання.

Про це повідомляє поліція Закарпатської області.

"Під час затримання чоловіки, що перебували в автомобілях, чинили збройний опір правоохоронцям. У результаті спецоперації затримано семеро осіб... Отримавши оперативну інформацію, оперативники управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області Нацполіції, спецпризначенці, співробітники Служби безпеки України, детективи ГУНП спільно з прокуратурою області провели спільну спецоперацію для затримання учасників злочинного угруповання, які планували встановити контроль над регіоном", - йдеться у повідомленні.

На Закарпатті поліція провела спецоперацію для затримання членів злочинного угруповання / Фото: Поліція Закарпатської області

Затримання банди відбулося у с. Нижні Ворота. За інформацією правоохоронців, учасники ОЗГ були озброєні, тому було ухвалене рішення про залучення до поліцейської операції спецпідрозділ КОРД та роту особливого призначення поліції області. Під час затримання особи, які перебували в автомобілях, чинили озброєний опір та намагалися втекти з місця події. Однак їх затримали. У результаті ніхто не постраждав.

Зазначається також, що лідер злочинної групи пересувався на броньованому автомобілі. З місця події вилучено транспортні засоби та зброю.

Слідчо-оперативні дії тривають.

Після проведення відповідних процесуальних заходів буде вирішуватися питання про відкриття кримінального провадження та повідомлення затриманим про підозру.

Як повідомляло раніше місцеве ЗМІ, ймовірно, що затримане в суботу злочинне угруповання пов'язане зі стріляниною у Мукачеві, що сталася 7 лютого. Тоді двоє людей були поранені. Розпочато кримінальне провадження за фактом замаху на умисне вбивство двох або більше осіб та за фактом незаконного поводження зі зброєю Кримінального кодексу України.

За наказом міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова у Мукачеві посилено заходи безпеки.

На позачерговій сесії Мукачівська міськрада звернулася до Президента щодо криміногенної ситуації в місті та діяльності правоохоронних органів.

Читайте також: Затримали осіб, які можуть бути причетні до стрілянини у Мукачеві

У тексті звернення депутати наголошують, що місто “змушене звернутися до Президента за особистим втручанням через вкрай загрозливу криміногенну ситуацію. Підтвердженням цього є черговий зухвалий інцидент із застосуванням вогнепальної зброї, внаслідок чого госпіталізовано двох людей із вогнепальними пораненнями”.

У Мукачівській міськраді акцентували, що головна причина регулярних “розборок” в місті — професійна слабкість і вкрай низька активність міської поліції. Також міські депутати вимагали зміни керівництва міського управління поліції, посилення його особового складу фахівцями з інших регіонів країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-