ЦВК прокоментувала організацію місцевих виборів на Київщині

ЦВК прокоментувала організацію місцевих виборів на Київщині

Укрінформ
Заступник голови Центральної виборчої комісії Сергій Дубовик заявив, що місцеві вибори у Київській області організовано практично на зразковому рівні.

Про це він сказав за підсумками спостереження на низці виборчих дільниць, повідомляє пресслужба ЦВК у Facebook.

"Органи державної влади та місцевого самоврядування зробили все залежне від них, щоб волевиявлення мешканців цих обʼєднаних територіальних громад відбулося своєчасно та без порушень. Особливо слід відзначити відповідні заходи щодо повноцінного матеріально-технічного забезпечення виборчих дільниць, зокрема, обладнанням та інвентарем", – наголосив заступник голови ЦВК.

За його словами, голосування на дільницях проходить у штатному режимі, у відповідності до законодавства про місцеві вибори, в присутності офіційних спостерігачів та представників засобів масової інформації. Скарг та заяв в день голосування не надходило.

Читайте також: У ЦВК розповіли, як проходять перші вибори до тергромад

Зазначається, що Дубовик, зокрема, відвідав смт Калинівку та село Зазимʼя Броварського району Київської області, де проходять перші вибори депутатів Калинівської селищної ради та Калинівського селищного голови, а також Зазимської сільської ради та Зазимського сільського голови.

До Калинівської селищної ОТГ увійшли Калинівська селищна рада (смт Калинівка, села Квітневе, Перемога, Скибин), Красилівська (село Красилівка) та Рожівська (село Рожівка) сільські ради. Тут на 6 виборчих дільницях зможуть проголосувати понад 7 800 виборців.

До Зазимської сільської ОТГ увійшли Зазимська (село Зазимʼя) та Погребська (село Погреби) сільські ради.

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня у 86 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) (69 сільських, 16 селищних, 1 міської ОТГ) у 21 області України відбудуться перші вибори депутатів сільських, селищних, міської рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міського голів, додаткові місцеві вибори – у 33 ОТГ (20 сільських, 13 селищних) у 17 областях України.

фото: ЦВК, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-