На Кіровоградщині затримали «чорних лісорубів»

На Кіровоградщині затримали «чорних лісорубів»

Фото
Укрінформ
Десятьох осіб, які займалися незаконним вирубуванням дерев, затримала Служба безпеки України на Кіровоградщині. Збитки держави оцінюють у понад 600 тисяч гривень.

Про це повідомляє СБУ.

«У Світловодському районі працівник одного з державних лісових господарств вирішив підзаробити. Користуючись службовим становищем, зловмисник систематично вирубував насадження на ввіреній йому ділянці для продажу місцевому населенню. Правоохоронці затримали чоловіка під час транспортування чергової партії лісу загальною вартістю майже 300 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ще дві групи «чорних лісорубів» з 4 і 5 осіб у кожній викрили правоохоронці в Голованівському районі області. Ділки діяли за аналогічною схемою, а дерева вирубували у лісосмугах поблизу населених пунктів. Затримали зловмисників під час відвантаження чергових партій деревини. За попередніми оцінками, внаслідок їхніх протиправних дій, державі завдано збитків на більше ніж триста тисяч гривень.

Читайте також: Збитки від "чорних" лісорубів на Харківщині становлять понад 58 мільйонів - ДБР

Наразі у рамках розпочатих кримінальних проваджень тривають слідчі дії.

Вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозри у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 246 (незаконна вирубка лісу) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-