Слідчі досі шукають зброю, з якої вбили Кирила Тлявова

Слідчі досі шукають зброю, з якої вбили Кирила Тлявова

Укрінформ
Зброю, з якої отримав на Київщині вогнепальне поранення 5-річний Кирило Тлявов, слідчі ДБР досі шукають.

Про це на пресконференції сказав очільник Державного бюро розслідувань Роман Труба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Щодо зброї - було вжито комплекс не лише слідчих дій, але і оперативних дій. Було проведено більше 30 обшуків, було проведено негласні розшукові слідчі дії. Але ми продовжуємо шукати зброю. На цьому слідчі і оперативні працівники не зупинили проведення роботи. У нас ще є час на завершальному етапі експертизи, і ми сподіваємося, що для (встановлення — ред.) повноти і цілісності всіх обставин вчинення цього злочину ми все ж таки відшукаємо цю зброю”, - сказав Труба.

Він висловив сподівання, що у листопаді ДБР завершить досудове розслідування у цій справі, потім “остаточно пред'явимо підозри, остаточно визначимо кваліфікацію кожного учасника, адже всім зрозуміло, що потерпілий загинув від однієї кулі, а це означає, що від кулі одного учасника”.

“У цій справі після оголошення остаточної підозри я окремо проведу брифінг, і більше того, до брифінгу я залучу і спеціалістів - для того, щоб ми відповіли на всі ваші запитання”, - пообіцяв директор ДБР.

Також слідчі ДБР внесли до ЄРДР відомості щодо можливого неналежного надання медичної допомоги працівниками медичних установ 5-річному Кирилу.

"Досліджуються у цьому провадженні дії, в першу чергу, працівників медичних установ переяслав-хмельницької лікарні, а також лікарів, щодо їхніх часу і можливостей виїзду і надання необхідної і негайної медичної допомоги (хлопчику — ред.)”, - сказав Труба.

Він уточнив, що слідчі також зареєстрували провадження щодо можливих дій працівників місцевої поліції з приводу неоперативного реагування чи можливого переховування знаряддя вчинення злочину.

Читайте також: Слідчі встановили похвилинно події дня загибелі 5-річного Кирила Тлявова

Як повідомляв Укрінформ, п'ятирічний Кирило Тлявов із Переяслава-Хмельницького Київської області помер 3 червня у лікарні від вогнепального поранення в голову, якого зазнав 31 травня.

Спочатку поліція інформувала, що під час прогулянки хлопчик упав і вдарився головою об камінь. Проте під час операції у нього виявили вогнепальне поранення голови.

Невдовзі були затримані працівники Переяслав-Хмельницького відділу поліції Володимир Петровець та Іван Приходько, які під час інциденту перебували не на службі у стані алкогольного сп‘яніння.

Голосіївський райсуд Києва 4 червня обрав їм запобіжні заходи - тримання під вартою без можливості внесення застави.

Під час досудового розслідування встановлено, що на місці злочину під час стрілянини перебували ще двоє цивільних осіб. Одній із них ДБР 18 липня також оголосило підозру.

17 вересня Труба повідомив, що ДБР впродовж 1-2 місяців оголосить про завершення досудового розслідування справи вбивства п'ятирічного Кирила Тлявова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-