В Одесі телеоператору пирснули в обличчя з газового балончика

В Одесі телеоператору пирснули в обличчя з газового балончика

Фото
Укрінформ
В Одесі оператору місцевого телеканалу Андрію Кульбі під час виконання службових обов'язків пирснули в обличчя з газового балончика, він ледь не втратив зір.

Про це повідомив у вівторок у Facebook голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

"Інцидент трапився 30 вересня, коли знімальна група 7 каналу приїхала на зйомку сюжету про сімейний конфлікт, що розпалився між подружжям в одному з приватних будинків: за словами дружини, чоловік силою тримав дитину й не хотів пускати матір до дитини. В розпалі сутички агресивно налаштований чоловік підійшов до оператора Андрія Кульби й розпилив йому в обличчя газовий балончик", - зазначив Томіленко.

За його словами, колеги Кульби наголошують, що напад безпосередньо пов'язаний із виконанням професійних обов'язків.

"Андрій дивом не втратив зір – якби не окуляри, то невідомо чим би все закінчилося. Лікарі "швидкої", що приїхала за викликом на місце події, надали Андрію першу медичну допомогу. Далі постраждалого доправили до опікового відділу місцевої лікарні, де встановили, що від розпилення газового балончика Андрій дістав опіки обох передпліч, постраждали шия, обличчя й очі", - розповів у коментарі НСЖУ гендиректор 7 каналу Михайло Малишев.

Він додав, що, крім того, агресивний чоловік з кувалдою почав трощити автомобіль активістів, які приїхали на місце події, а також погрожував присутнім мисливською рушницею.

Читайте також: Напад на журналістів "112 Україна": поліція відкрила чотири справи

За словами Малишева, наразі Кульба почувається краще.

За фактом події поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України, ведеться слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-