В Україні чекають на прибуття до 20 тисяч хасидів

В Україні чекають на прибуття до 20 тисяч хасидів

Укрінформ
Прикордонники готові до зустрічі хасидів, від завтра Україна очікує до 20 тисяч паломників.

Про це кореспонденту Укрінфнорму повідомили у пресслужбі ДПСУ.

"Від завтра Україна очікує до 20 тисяч паломників. Зокрема вже завтра в аеропорту «Бориспіль» очікується прибуття чартерними рейсами до 17 тисяч паломників. Їх оформлення буде відбуватися у терміналі «Б». Цей термінал відкриють спеціально для оформлення зазначених рейсів. В аеропортах Одеси та Вінниці завтра очікується до 3 тисяч паломників", сказали у пресслужбі.

У відомстві нагадали, що минулого року в Україну завітало близько 30 тисяч хасидів. У 2019 році Рош ха-Шана припадає на вечір 29 вересня. Свято триватиме два дні до вечора 1 жовтня. Наразі прикордонники оформили близько 250 паломників. А найбільші групи хасидів очікуються 25, 26 та 27 вересня.

В усіх пунктах пропуску, через які масово мають прибувати паломники, а це окрім аеропортів Києва, Одеси та Вінниці – й пункти пропуску на кордоні з Польщею, Словаччиною та Румунією, для забезпечення швидкого та якісного прикордонного контролю хасидів Держприкордонслужба виділила додатковий персонал та технічні засоби, а з особовим складом проведені практичні заняття.

Читайте також: В Україну почали прибувати паломники-хасиди

В ДПСУ нагадали, що пріоритетом для прикордонного відомства України було і залишається питання безпекової складової на державному кордоні. Для цього зокрема, співробітники Держприкордонслужби разом з представниками інших служб та аеропортів провели службові наради, опрацювали питання порядку отримання попередньої інформації про прибуття організованих груп осіб та організації їх пропуску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-