Харків'ян налякала слониха, яка гуляла біля цирку

Харків'ян налякала слониха, яка гуляла біля цирку

Відео
Укрінформ
Фотографії слона, який гуляє уранці просто неба поблизу Харківського державного цирку, привернули увагу користувачів мережі.

Кореспондентові Укрінформу пояснили в адміністрації цирку з посиланням на директора, заслуженого діяча мистецтв України Олексія Житницького, що слон - артист, точніше, артистка цирку, яка розминає занімілі ноги.

"Слониха прибула до Харкова з Німеччини для участі в новій цирковій програмі "Володарі арени". Напередодні вона допізна демонструвала свою майстерність на арені цирку, а з ранку вирушила розім'яти занімілі ноги у двір цирку, звідки відкривається краєвид на сусідній провулок і дитячий садок №253, де її і побачили допитливі харків'яни", - сказали в адміністрації цирку.

Що стосується нової циркової програми "Володарі арени", то стало відомо, вона почалася 21 вересня і триватиме до 20 жовтня.

Як повідомляв раніше Укрінформ, Харківський цирк - один з найстаріших в Україні, він відомий з другої половини XIX століття.

Читайте також: У Миколаївському зоопарку оселився ще один рідкісний жираф

У 1974 році цирк переїхав зі старого, дерев'яного приміщення поблизу Південного вокзалу до нової будівлі на площі Ірини Бугримової, яка вміщує 2 тисячі осіб. Цирк обладнаний просторими стайнями, лев'ятником і слонівником, кухнею і душовими для тварин, гримувальними кімнатами і спортивно-репетиційною залою. У різні роки на манежі виступали "Цирк на воді", "Цирк на льоду", знаменита приборкувачка тигрів Маргарита Назарова, клоуни Михайло Рум'янцев (Карандаш) і Юрій Нікулін, артист Юрій Куклачов.

Що стосується Ірини Бугримової, то ця перша в СРСР жінка-приборкувачка левів народилася у Харкові в 1910 році. Її ім'я у 1974 році увічнено в назві площі біля будівлі Харківського державного цирку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-