Пожежі на Чернігівщині випалили понад 5 тисяч гектарів землі — ДСНС

Пожежі на Чернігівщині випалили понад 5 тисяч гектарів землі — ДСНС

Укрінформ
Цьогорічні пожежі в екосистемах Чернігівщини випалили понад 5 тис. га території області, що приблизно у 5 разів більше, ніж торік.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила співробітниця пресслужби управляння ДСНС у Чернігівській області Ірина Щукіна.

"Площа, пройдена вогнем в екологічних системах Чернігівщини з 1 березня поточного року й по сьогоднішній день, перевищила 5,1 тис. га. Торік з 1 квітня (саме тоді почали палити сухостій) і до середини вересня пожежі в екосистемах випалили 932 гектари", - розповіла Щукіна.

Читайте також: У Луцьку горів військовий госпіталь

За її словами, з початку цього року пожежно-рятувальними підрозділами області було ліквідовано 1680 пожеж в екосистемах. Крім того, 144 - в житловому секторі. Причинами їх виникнення стало спалювання сухої рослинності та сміття. Внаслідок таких пожеж 4 особи загинули, ще 2 отримали опіки, додала співробітниця ДСНС.

Вона нагадала, що у минулому році станом на 19 вересня було зареєстровано 664 пожежі сухої трави, на торфовищах та в лісах, тобто, за кількістю їх побільшало у 2,5 раза.

Читайте також: У "сірій зоні" після обстрілу сталася пожежа на насосній станції

З метою попередження лиха рятувальники, екологи та правоохоронці проводять профілактичні рейди та роз'яснювальні роботи серед населення, але реально ситуацію рятують тільки дощі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-