"Праві" активісти вимагали звільнити трьох затриманих після ХарківПрайду

Фото
Укрінформ
Пікет за участі представників різних організацій відбувся біля ГУ Нацполіції у Харківській області, учасники якого вимагали звільнити трьох активістів, затриманих 15 вересня після маршу "ХарківПрайд".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

До ста представників організацій "Фрайкор", "Традиції і порядок", "Правий сектор", "Національний корпус", а також члени громадської організації "Харківський обласний союз ветеранів АТО" вийшли на пікет до будівлі головного управління поліції. Вони тримали в руках прапори України, символіку своїх організацій і плакати: "ЛГБТ і поліція — одна коаліція", "Ні - поліцейським репресіям", "Свободу націоналістам".

"Ми вимагаємо звільнити трьох активістів, затриманих поліцією 15 вересня після маршу "ХарківПрайд", і повернути їм незаконно вилучені особисті речі", - зазначив на пікеті заступник голови організації "Фрайкор" Богдан Войцеховський.

За його словами, інша мета пікету — домогтися притягнення поліцейських до відповідальності за незаконне застосування сили.

"Річ у тому, що поліція затримала на вулиці Римарській активістів, які не пов'язані з нападом на представників ЛГБТ-спільноти в саду імені Шевченка. Вони намагалися протидіяти поліції під час затримання, що й викликало конфлікт", - додав Войцеховський.

До учасників пікету вийшли начальник ГУ Нацполіціі в Харківській області Валерій Сокуренко і заступник начальника — начальник слідчого управління Сергій Чиж. Вони прийняли заяву від активістів, пообіцявши діяти згідно з законом.

За словами Сокуренка, поліція зробила все для того, щоб забезпечити правопорядок як під час маршу "ХарківПрайд", так і після нього.

Що стосується трьох затриманих, то у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області поінформували, що це двоє харків'ян віком 23 роки і один 21-річний уродженець Івано-Франківської області.

"Вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання, їм пред'явлено підозри у вчиненні злочину проти правоохоронців (ч. 2 ст. 345 ККУ) з санкцією обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Читайте також: Фоторепортер Reuters врятував хлопця, на якого напали після "ХарківПрайду"

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня під час конфлікту на вулиці Римарській після маршу ХарківПрайд група чоловіків вчинила спротив поліції і розпилила сльозогінний газ. Постраждали двоє поліцейських.

Фото:  kh.depo.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-