Загрози НС через займання торфовищ на полігоні під Чугуєвом немає - Міноборони

Загрози НС через займання торфовищ на полігоні під Чугуєвом немає - Міноборони

Фото
Укрінформ
Самозаймання торфовищ на окремих ділянках військового полігону біля селища Клугино-Башкирівка на Харківщині не призведе до надзвичайної ситуації, оскільки на території полігону немає складів або сховищ із вибухонебезпечними предметами та речовинами.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони. У повідомленні також підкреслюється, що загрози життю військовослужбовців та цивільних громадян немає.

“Через суху та спекотну погоду, яка впродовж кількох останніх тижнів спостерігається на Харківщині, на окремих ділянках загальновійськового полігону біля селища Клугино-Башкирівка, що в Чугуївському районі, сталося самозаймання торфовищ. Наразі ситуація контролюється силами чергових пожежних розрахунків зі складу механізованої бригади спільно з підрозділами ДСНС... На території цього полігону немає складів або сховищ, які містять вибухонебезпечні предмети та речовини”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, проводяться заходи локалізації та ліквідації торф’яної пожежі. Інженерно-саперні підрозділи обстежують місцевість на можливу наявність небезпечних предметів та облаштовують шляхи для підходу пожежних машин.

Читайте також: Лісова пожежа під Житомиром охопила вже 100 гектарів

У зв’язку з горінням торф’яників заняття з бойової підготовки та виконання практичних стрільб на полігоні призупинені. Загрози життю військовослужбовців та цивільних громадян немає. Ситуація цілком контрольована, запевняють в пресслужбі Міноборони.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-