У Сумах художниця з ДЦП допомогла зібрати кошти на реабілітацію 9-річного хлопчика

У Сумах художниця з ДЦП допомогла зібрати кошти на реабілітацію 9-річного хлопчика

Укрінформ
У Сумах проведено «Аукціон добра» зі збору коштів на реабілітацію 9-річного Дениса Савенка, лотами якого стали картини, написані ногами хворої на ДЦП Дар’ї Безкостої.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не вперше допомагаємо Денису, у якого виявлено патологію кишківника. Після перенесених операцій він потребує постійної реабілітації в клініці Охматдит, а це вимагає грошей», – розповіла мама Дар’ї Олена Безкоста.

На аукціон виставили три картини дівчини, які вона написала торік. Вони були продані впродовж години. Ціни на роботи стартували від 500 гривень.

«Мінімум цьому хлопчику треба зараз 10 тисяч на реабілітацію і зібрали, здається, 8, кілька тисяч не вистачає. У нас є ще скринька, і ті, хто не купив картини, мають змогу долучитися до акції і поповнити її грошима. Ми назбираємо ці 10 тисяч. Тобто місія сьогоднішнього дня виконана. Хлопець поїде в Київ з мамою і пройде реабілітацію», – зазначила організаторка аукціону Анна Валевська,

Читайте також: "Фандрайзинг марафон" зібрав у Києві ₴480 тисяч благодійних коштів

Вже 8 вересня, завдячуючи зібраним коштам, Денис, за життя якого 7 років тому боролася вся країна, має змогу поїхати до Охматдиту і пройти потрібний для його здоров’я курс реабілітації.

Усі ці роки хлопчика підтримувала Дар'я Безкоста. Вона відома всій Україні. Попри діагноз ДЦП, дівчина навчилася художньому мистецтву, займається за шкільною програмою і бере активну участь у благодійних акціях.

Фото: sumy.depo.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-