На Житомирщині виявили нелегальних копачів бурштину

На Житомирщині виявили нелегальних копачів бурштину

Фото
Укрінформ
У Житомирській області створено моніторингову групу поліції з протидії нелегальному видобутку бурштину.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Наказом по Головному управлінню Нацполіції в області 3 вересня створено спеціальну рейдову групу з працівників апарату з моніторингу ефективності заходів з протидії незаконному видобутку бурштину у північних районах області», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сили поліції та Нацгвардії дислокуються у лісових масивах і працюють на блокпостах, розміщених на дорогах, що ведуть до місць можливих копалень.

Як поінформував т.в.о. начальника ГУНП в області Сергій Крупєй, з вересня призначили і нового тимчасового виконувача обов’язків начальника Олевського відділення поліції.

У перший день роботи моніторингової групи поліцейські виявили нелегальних копачів у лісовому масиві неподалік с. Обища в Олевському районі. Там четверо молодих чоловіків розмивали грунт для видобутку бурштину. Правоохоронці вилучили в них мотопомпу, пожежні рукави та інші знаряддя праці.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність від штрафу до 3-річного позбавлення волі.

Читайте також: Укроборонпром, бурштин, ліс: Президент вимагає звіту про розслідування корупції

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський провів 12 серпня в Олевську нараду щодо незаконного видобутку бурштину, під час якої анонсував звільнення у лавах керівників правоохоронних органів на Волині, Рівненщині та Житомирщині. Нині вже звільнені начальник ГУНП Житомирщини, прокурор області та призначений новий керівник УСБУ.

Фото: zt.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-