Вихід арештанта з карцеру Одеського СІЗО коштував $2 тисячі — ДБР

Вихід арештанта з карцеру Одеського СІЗО коштував $2 тисячі — ДБР

Укрінформ
Співробітники ДБР завершили досудове розслідування щодо двох посадовців Одеського слідчого ізолятору, підозрюваних у вимаганні й одержанні хабарів від арештантів. Усього задокументовано переказів на банківську картку обсягом понад 2,3 мільйона гривень.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

"Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, завершили досудове розслідування щодо заступника начальника установи виконання покарань з оперативної роботи – начальника оперативного відділу державної установи «Одеській слідчий ізолятор» та старшого оперуповноваженого цієї установи, підозрюваних у вимаганні 2000 доларів США. Установлено, що службові особи ДУ «Одеській слідчий ізолятор» вимагали по 2 тисячі доларів США від особи, що утримувалась в карцері ізолятора", - йдеться у повідомленні.

За даними слідчих, неправомірну вигоду переказували у гривневому еквіваленті на вказану підозрюваними банківську картку; після отримання коштів особу мали перевести з карцеру до однієї із камер ізолятора й не погіршувати його умови тримання під вартою.

Протягом 2018 року на цю картку загалом було переведено понад 2,3 мільйона гривень. Наразі триває ознайомлення підозрюваних з матеріалами досудового розслідування, яке здійснено під процесуальним керівництвом Військової прокуратури Одеського гарнізону.

Читайте також: ДБР затримало шахраїв, які видавали себе за довірених осіб Зеленського

Обвинуваченим посадовцям інкримінують скоєння злочину за ознаками ч. 3 ст. 368 (одержання хабаря службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою, в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду) Кримінального кодексу України.

У разі доведення вини підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-