Загибель прикордонника на Харківщині розслідують як нещасний випадок

Загибель прикордонника на Харківщині розслідують як нещасний випадок

Укрінформ
Загибель прикордонника на Харківщині 30 серпня розслідують як нещасний випадок.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області.

"Кримінальне провадження за фактом загибелі чоловіка відкрито за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) з приміткою "нещасний випадок", зазначили у відділі.

Щодо уточнення обставин події, то додали у відділі, над цим працюють слідчі - призначено експертизи.

За словами старшого офіцера сектору взаємодії зі ЗМІ Східного регіонального управління Держприкордонслужби підполковника Юрія Трубачова, 35-річний військовослужбовець за контрактом - інспектор прикордонної служби Харківського загону - отримав смертельне поранення в шию внаслідок вибуху, який пролунав в момент розпалювання вогнища для розігріву їжі - сухого пайка. Що саме спричинило вибух, поки невідомо, зазначив Трубачов.

"Інший прикордонник негайно надав пораненому першу допомогу. На місце була викликана швидка, але чоловік - він родом з Черкаської області - помер під час транспортування", - уточнив офіцер, додавши, що тіло загиблого знаходиться у Вовчанському морзі, йде слідство.

Читайте також: На кордоні з Росією підірвався український прикордонник

Як повідомляв Укрінформ, 30 серпня близько 19-ї години в Харківській області від вибуху невідомого предмета загинув співробітник Держприкордонслужби.

Прикордонний наряд Харківського загону виконував визначені завдання з довготривалим несенням служби неподалік державного кордону з Росією. Військовослужбовці прикривали підступи до держрубежу в межах Вовчанського району на певній віддаленості від підрозділу.

Для об’єктивного встановлення причин, що призвели до загибелі охоронця кордону, на місці працюють слідчі поліції та група офіцерів прикордонного відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-