У Чернігові відкрили перший за 25 років новозбудований дитсадок

У Чернігові відкрили перший за 25 років новозбудований дитсадок

Фото
Укрінформ
У Чернігові 30 вересня відбулося урочисте відкриття дитячого садка на 280 місць (15 груп), який став першим за 25 років новозбудованим освітнім закладом обласного центру. Назвали його "Дитяча академія".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Востаннє новий освітній заклад у Чернігові відкривався в 1994 році в цьому ж мікрорайоні Масани - це був 75-й дитсадок. Відтоді жодного закладу освіти в місті збудовано не було. Цей дитсадок - перший за 25 років. Порівнюючи його із закладами для дорослих, я б назвав його 5-зірковим готелем, де "все включено" для наших маленьких діточок, нашого майбутнього", - сказав на відкритті Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Урочисте відкриття дитячого садка у Чернігові / Фото: Наталія Потапчук‎, Укрінформ

Він розповів, що через брак кваліфікованих кадрів і досвідчених фахівців будівництво дитсадка було складним - тричі змінювалась проєктна група. Не пощастило і з першим підрядником, який виграв тендер через Prozorro - будівельна компанія з Дніпра виявилась не здатною виконувати заявлений обсяг робіт. Переоформлення документів теж забрало багато часу. Та врешті-решт все було зроблено так, як планувалося.

За словами мера, на сьогодні в будівництво й оснащення дошкільного закладу вкладено 126 млн грн (71 млн грн - з міського бюджету, близько 55 млн грн - з державного), і ще 11 млн грн міськрада завинила підряднику через відсутність відповідної статті в цьогорічному бюджеті.

Читайте також: Кличко розповів про переваги утеплення шкіл та садків

Як раніше розповідали фахівці, новий дитячий садок в мікрорайоні Масани зводився із застосуванням інноваційних технологій. Так, наприклад, систем обігріву в закладі - дві: централізоване опалення та теплові насоси, які працюватимуть у автономному режимі й обігріватимуть будівлю при температурі повітря до мінус 5˚С. Використання теплових насосів - технологія, що застосовується у найбільш розвинених країнах світу. На опаленні нового закладу вона допоможе щорічно економити до 2,5 млн грн. На об’єктах міської інфраструктури Чернігова така технологія застосована вперше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-