На Харківщині борцю з корупцією надіслали труну і траурні вінки

На Харківщині борцю з корупцією надіслали труну і траурні вінки

Фото
Укрінформ
Лідеру громадської організації "Мережа антикорупційних центрів", що діє в Чугуєві Харківської області, юристу за фахом Роману Лихачову прислали хрест, труну і траурні вінки, а у двері квартири встромили сокиру.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів телефоном сам Лихачов.

"Вночі я прокинувся від того, що, як мені здалося, біля дверей квартири щось впало. Виглянув на майданчик - нічого. А вранці мені подзвонили з офісу нашої громадської організації "Мережа антикорупційних центрів" і сказали, що біля дверей офісу стоять труна, хрест і вінок з погрозами на мою адресу. Коли я вийшов з квартири, то виявив, що у дверях з зовнішнього боку застромлено сокиру. Вже написав заяву на ім'я начальника Чугуївського райвідділу поліції Олександра Парфенова, прошу забезпечити мою безпеку. Чекаю реакції", - розповів Лихачов.

За його словами, погрози пов'язані з антикорупційною діяльністю організації.

"Наприклад, ми виявили, що кафе "Чорна перлина", що в центрі Чугуєва, без ліцензії продає алкогольні напої. Або інше: на автовокзалі, буквально в 50-ти метрах від районної прокуратури, діє торгова "точка", яка також працює в режимі "наливайки". Ці заклади пов'язані з депутатом Чугуївської міської ради. Ми написали про це в мережі, причому зібрали кілька тисяч переглядів, а також - до поліції й фіскальної служби. Мабуть, це комусь не сподобалося, і нас вирішили залякати", - пояснив Лихачов.

За його словами, організація діє 5 років: "За цей час за результатами наших перевірок порушено три десятки кримінальних справ, третина з них доведена до суду. Розмір штрафів і сум для погашення збитків, стягнутих з винних, перевищує 500 тис. грн".

Також Лихачов повідомив, що у зв'язку з його заявою в поліцію його сьогодні викликано на допит до слідчого.

За його словами, подібні погрози свого часу надходили і до Миколи Бичка - екоактивіста з Есхара Харківської області, тіло якого знайшли повішеним у лісі.

Читайте також: Адвокат вимагатиме на наступному засіданні визнати батька Гандзюк потерпілою стороною

Як повідомляв Укрінформ 5 червня 2018 року в лісі поблизу селища Есхар знайдено тіло повішеного екоактивіста Миколи Бичко. Поліція не знайшла фактів, що підтверджують вбивство Бичка, і в грудні 2018 року справу закрили. Адвокат сім'ї Бичка Роман Лихачов заявляв тоді, що протягом двох місяців правоохоронці не провели необхідні слідчі дії та експертизи. Тимчасова слідча комісія Верховної Ради зазначала, що розслідування смерті Миколи Бичка в Харківській області проводилося неналежним чином.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-