Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Гра орендацій: У чиї руки зрештою потрапить одеський санаторій «Молдова»?

Гра орендацій: У чиї руки зрештою потрапить одеський санаторій «Молдова»?

Блоги
Укрінформ
Землі санаторію «Молдова» можуть здати в оренду сумнівній фірмі на 20 років. Орендні ігри?

Земельна комісія Одеської міської ради підтримала рішення про передачу 4,6984 гектарів землі, на якій знаходиться санаторій «Молдова», в оренду компанії «Макстгруп». Передадуть ці території в оренду для експлуатації та обслуговування нежилих приміщень санаторію, включно з приміщеннями торговельного призначення та громадського харчування.

ТОВ «Макстгруп» знаходиться в Києві й, нібито, займається діяльністю у сфері вантажних перевезень, кур’єрської служби і нерухомості. За адресою, на якій зареєстрована ця компанія, знаходиться ще близько десятка різних фірм. А от телефон, який значиться на сайті, як телефон ТОВ «Макстгруп», є номером ще близько сотні різних фірм, компаній і фірмочок.

Юридично цією компанію керують Любов Анатоліївна Джус та Криштопов Олександр Миколайович. Останній зовсім нещодавно заснував фірму, яка займається оптовою торгівлею тютюновими виробами, а також вирощуванням тютюну. І компанія «Омега Трейд Дистрибьюшн», і сам Олександр Криштопов знаходяться в Одесі, незважаючи на те, що є директором київської фірми. А от ще одна підписантка – Джус Любов – напряму пов’язана з адресою, на якій зареєстрована компанія «Макстгруп». Адже на Бориспільській, 2 знаходиться ще 2 компанії, в яких пані Джус є підписантом.

Засновником фірми, якій в оренду віддають ласий шматок одеського узбережжя, в престижній Аркадії, є ТОВ «Сенвіла-Інвест-Україна». Варто відзначити, що статутний капітал компанії становить... усього 5 тисяч гривень. Засновником цієї фірми є «Сенвіла Інвестментс ЛТД», яку зареєстровано у місті Лімасол, а по факту – є банальним кіпрським офшором.

Санаторій
Санаторій "Молдова"

«Сенвіла-Інвест-Україна» займається консультуванням із питань керування та діяльності головних офісів. А знаходиться вона в Одесі, за адресою вул.Посмітного, 2. Для чого їй ставати засновником київської фірми, яка займається вантажними перевезеннями та кур’єрськими доставками, – не ясно. Варто ще відзначити, що керівником цієї дивної у всіх відношеннях компанії є керівник ширяївської профспілки працівників ПАТ «Одесагаз» Сороченко Віктор Павлович.

Перед тим, як засновником ТОВ «Макстгруп» стала офшорна кіпрська компанія, була ще одна. І, що найцікавіше, цим засновником було товариство з обмеженою відповідальністю «Санаторій Профілакторій «Молдова». Дуже дивний збіг, як на нашу думку.

«Санаторій Профілакторій «Молдова», в свою чергу, засновано кіпрським офшором «Зеветро інвестментс ЛТД», що знаходиться за тією ж адресою, що й ще один згадуваний в нашому матеріалі офшор – «Сенвіла Інвестментс ЛТД».

Для чого потрібні такі загадкові схеми – нам не зрозуміло, адже по факту ми маємо кілька підставних контор, якими лише прикривають дивну ситуацію з передачею земель санаторію «Молдова» в оренду.

31 липня рішення про передачу землі під санаторієм буде прийнято Одеською міською радою.

Олена Сінченко, Дмитро Сінченко

Ця публікація створена за підтримки Європейського Союзу. За зміст публікації відповідальна ГО «Офіс Регіонального Розвитку». Зміст публікації не є відображенням офіційної позиції Європейського Союзу.

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-