Теракт біля Палацу спорту: харківський суд залишив обвинувачених у СІЗО

Теракт біля Палацу спорту: харківський суд залишив обвинувачених у СІЗО

Укрінформ
Фрунзенський райсуд Харкова, який розглядає справу про вибух біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року, в результаті чого загинули чотири людини і 11 постраждали, залишив утримання під вартою як запобіжний захід всім трьом обвинуваченим.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"Суд розглянув клопотання обвинувачених про зміну запобіжного заходу у зв'язку з недавнім рішенням Конституційного Суду про неконституційність безальтернативних заходів за окремими категоріями кримінальних проваджень. Конкретно: обвинувачений Башликов клопотав про зміну запобіжного заходу всім трьом на іншу, не пов'язану з арештом, обвинувачений Дворніков просив змінити арешт на особисте зобов'язання, обвинувачений Тетюцький просив про скасування запобіжного заходу всім трьом. У клопотаннях відмовлено", - зазначив Тихоненков.

За його словами, за клопотанням прокурора суд залишив всім трьом обвинуваченим обраний раніше запобіжний захід у вигляді утримання в СІЗО до 26 липня. "Відмову у клопотаннях обвинувачених про зміну запобіжного заходу буде оскаржено", - повідомив адвокат.

"Суд призначив 8 засідань у липні замість 4-х за планом, оскільки в серпні судді йдуть у відпустку", - додав Тихоненков.

За його словами, на суді, зокрема, розглянуто результати експертизи щодо автомобіля одного з обвинувачених, який нібито перебував поблизу місця вибуху: "Ідентифікація неможлива, є тільки припущення".

Читайте також: Суд продовжив арешт обвинуваченим у теракті біля харківського Палацу спорту

Як повідомлялося, 29 травня Фрунзенський райсуд Харкова у справі про вибух біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року продовжив арешт всім трьом обвинуваченим ще на 2 місяці: до 26 липня.

15 травня Фрунзенський райсуд у справі про вибух біля Палацу спорту прийняв до відома, що обвинувачений Володимир Дворніков відмовився від безкоштовного адвоката і уклав договір з іншим адвокатом. Новий адвокат попросив 30 днів на ознайомлення зі справою, але суд порекомендував йому впоратися до 22 травня.

10 квітня обвинувачені Дворніков і Башликов заявили, що докази - незаконні предмети, вилучені у них під час обшуку - їм підкинуті і попросили провести молекулярно-генетичні і дактилоскопічні експертизи.

Обвинувачений Башликов також заявив клопотання про визнання явно неприпустимими доказами всіх матеріалів кримінального провадження (їх 16 томів - ред.). У всіх клопотаннях відмовлено.

22 лютого 2015 року в Харкові під час ходи активістів, присвяченої пам'яті Героїв Небесної сотні, біля Палацу спорту прогримів вибух. На місці загинуло двоє людей, ще двоє померли в лікарні, поранено 11 осіб.

Через три дні за підозрою в теракті було затримано харків'ян Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького, Сергія Башликова. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді, і за теракт повинні були отримати 10 тисяч. доларів. Їм загрожує довічне ув'язнення. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-