На Буковині підрахували збитки від негоди - понад 100 мільйонів

На Буковині підрахували збитки від негоди - понад 100 мільйонів

Укрінформ
У Чернівецькій ОДА попередньо порахували, що через негоду райони Буковини зазнали збитків на близько 113 мільйонів гривень.

Про це під час брифінгу для журналістів розповів начальник управління цивільного захисту населення обласної державної адміністрації Олексій Гайдай.

"Внаслідок негоди у Сокирянському, Сторожинецькому, Кіцманському, Новоселицькому, Вижницькому районах підтоплені господарства, сільгосподарські угіддя, дороги. Збитки нанесені також берегоукріплюючим дамбам в області. Сума збитків оцінюється в 80 млн грн по всій території області. Однак ще не всі райони підрахували збитки. Попередньо збитків на 113 млн грн", - сказав чиновник.

Читайте також: Негода на Прикарпатті: підтоплені будинки, зруйновані три автопереїзди і міст

Також у прес-службі Чернівецької ОДА повідомили, що в період з 20 травня по 7 червня через негоду було пошкоджено майже 50 км автомобільних доріг, 8 мостів, 11 гектарів посівів, підтоплено 56 житлових будівель, 20 криниць, 43 присадибні ділянки, 1 об’єкт соціальної сфери та 1 об’єкт громадського харчування. Крім того, 19 населених пунктів було відключено від електропостачання, яке пізніше відновили.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-