ДСНС уточнила, коли будуть готові аналізи води з річки Рось

ДСНС уточнила, коли будуть готові аналізи води з річки Рось

Укрінформ
Попередні результати експертизи не показали перевищення гранично допустимих речовин у воді річки Рось.
Про це повідомив під час брифінгу начальник управління захисту населення і територій - заступник директора департаменту організації заходів цивільного захисту Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Лещенко.

"За попередніми даними, перевищення гранично допустимих речовин у воді, яка забирається з річки Рось, немає",- сказав він.

Посадовець додав, що більш детальні результати дослідження проб води стануть відомі сьогодні о 17 годині. Після цього Білоцерківська міська рада ухвалить рішення щодо відновлення центрального водопостачання.

Читайте також: Стало відомо, коли з'являться остаточні результати аналізів води з річки Рось

"Біла Церква припинила забір води для очистки і користується запасами чистої води, які розраховані на добу. Якщо сьогодні буде оприлюднено, що вода не містить ніяких небезпек, то, думаю, до кінця дня влада ухвалить рішення про відновлення забору води на повноцінну очистку", - зазначив Лещенко.

Як повідомлялося, 9 червня біля с. Збаржівка Погребищенського району Вінницької області вантажний мікроавтобус Mercedes Bens Sprinter, що перевозив засоби захисту рослин, перекинувся на березі притоки річки Рось та загорівся. В результаті близько 800 літрів хімікатів потрапило у ставок з подальшим витоком до річки Рось.

Зазначається, що із 12 пестицидів, які були виявлені на місці події, 8 – гербіциди, 3 – фунгіциди, 1 регулятор росту рослин. Усі препарати відносяться до 3 класу токсичності.

Було прийнято рішення тимчасово припинити централізоване водопостачання м. Біла Церква, населених пунктів Узин та Фурси із басейну річки Рось.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-