Отруєння 29 дітей: у буковинському таборі знайшли “підозріле” згущене молоко

Отруєння 29 дітей: у буковинському таборі знайшли “підозріле” згущене молоко

Укрінформ
Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби вже знайшли кілька порушень в оздоровчому таборі “Буковинка” с. Репужинці Чернівецької області, де отруїлися 29 дітей.

Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

“09.06.2019 з метою встановлення причин та умов виникнення захворювань фахівці Головного управління Держпродспоживслужби та державної установи “Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ України” розпочали проведення санітарно-епідеміологічного розслідування. Фахівці Головного управління за результатами перевірки встановили порушення вимог законодавства оператором потужності, а саме: порушення вимог щодо дотримання температурного режиму при зберіганні молока згущеного, необхідність ремонту стелі, заміни вікон і дверей та обладнання їх захисними сітками від комах”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Буковині у таборі масово отруїлися діти

Зазначається, що працівники ДУ «Чернівецькій обласний лабораторний центр МОЗ України” відібрали зразки готових страв, взяли змиви на наявність патогенної та умовно-патогенної мікрофлори, проби води на бактеріологічне, фізико-хімічне та вірусологічне дослідження, обстежили на наявність патогенної та умовно-патогенної мікрофлори 6 працівників харчоблоку.

За результатами позапланової перевірки вилучено з реалізації 75 упаковок згущеного молока по 200 грам кожна. Підготовлено припис щодо усунення встановлених порушень. Директора табору буде притягнуто до адміністративної відповідальності.

За інформацією прес-служби відомства, з метою запобігання розповсюдження гострих кишкових інфекцій серед дітей в оздоровчому таборі введений індивідуальний питний режим та відкореговано меню. За дітьми в таборі встановлене постійне медичне спостереження двох лікарів-педіатрів. Лабораторні дослідження та протиепідемічні заходи тривають.

Поліція Чернівецької області розпочала кримінальне провадження за фактом масового отруєння дітей у таборі "Буковинка". Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Як повідомлялося, Головного управлінням Держпродспоживслужби у Чернівецькій області 09.06.2019 зареєстровано спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед дітей, які відпочивали у позаміському оздоровчому таборі “Буковинка” у селі Репужинці Заставнівського району Чернівецької області.

Станом на 10.06.2019 року за медичною допомогою звернулася 31 особа, з них 29 дітей та двоє дорослих. Станом на ранок 10.06.2019 до інфекційного відділення Кіцманської центральної районної лікарні з попереднім діагнозом “Гастроентероколіт. Ротавірусна інфекція” госпіталізовано 6 дітей, решта постраждалих дітей та двоє дорослих виїхали з табору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-