Забруднення отрутохімікатами притоки Росі: поліція відкрила справу

Забруднення отрутохімікатами притоки Росі: поліція відкрила справу

Укрінформ
Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом забруднення водойми на Вінниччині, а також відкрито справу за фактом викрадення гербіцидів з території сільгосппідприємств у двох районах Вінниччини.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області.

"Дорожньо-транспортна пригода сталась 9 червня близько 9 години в с. Збаржівка. На заокругленій ділянці дороги автомобіль MERCEDES Sprinter з’їхав з проїжджої частини у водойму та перекинувся. Сталося загоряння автомобіля, яке було в подальшому локалізоване рятувальниками. Автомобіль, який був без номерних знаків, підняли на поверхню. Також були підняті каністри з хімічними речовинами. На місці події поліцейськими проведені першочергові слідчі дії", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що хімікати були викрадені з фермерських господарств Козятинського та Липовецького районів.

Зазначається, що внаслідок загоряння автомобіля сталася розгерметизація частини ємностей з хімічними речовинами. Через це певна кількість речовини вигоріла або потрапила у водойму. Поліцейські повідомили про подію органи влади та відповідні екологічні служби, які мають оцінити стан забруднення водойми.

Читайте також: У річку Рось потрапили інсектициди: у Білій Церкві відключать воду

За фактом забруднення водойми, що є притокою річки Рось, у с. Збаржівка Погребищенського району Вінницької області слідчим відділом Погребищенського відділення поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.242 (Порушення правил охорони вод) Кримінального кодексу України. За такий злочин передбачено покарання – до 5 років обмеження волі.

Крім того, за фактами крадіжок гербіцидів у Козятинському та Липовецькому районах відкриті кримінальні провадження за ч.3 та ч.5 ст.185 КК України (крадіжка). Максимальне покарання за такі злочини, передбачене законодавством, – від 7 до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Поліція проводить оперативні та розшукові заходи для встановлення і притягнення до відповідальності винних осіб.

Як повідомляв Укрінформ, 9 червня з 23.00 буде тимчасово припинено водопостачання в м. Білій Церкві на Київщині через потрапляння хімічної речовини сільськогосподарського призначення в притоку річки Рось.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-