У Рівному від ускладнень кору померло немовля

У Рівному від ускладнень кору померло немовля

Укрінформ
У Рівному від ускладнень кору померла тримісячна дитина, мати якої заразилася під час вагітності.

Про це повідомляє Рівненський обласний лабораторний центр.

"На Рівненщині зареєстрована чергова смерть від кору. Від ускладнень, спричинених вірусом кору, померла тримісячна дитина з м. Рівне. Дівчинка народилась від мами, яка під час вагітності захворіла на кір", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в РОЛЦ, дитина народилась передчасно і при народженні мала вроджений кір. Вірус уразив мозок та легені дитини. Було вжито необхідних реанімаційних заходів, однак врятувати дитину не вдалося. Діагноз кір підтверджений лабораторно у вірусологічних лабораторіях ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» та ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України».

Загалом упродовж минулого тижня захворіли на кір 74 мешканці Рівненської області, серед них 60 дітей. Було госпіталізовано 25 хворих, з них 14 дітей. Впродовж тижня найбільше хворих зареєстровано у м. Рівне (16 хворих) та у Березнівському (17) і Дубенському (20) районах.

Як повідомляв Укрінформ, з початку року (з 28 грудня 2018 р. до 23 травня 2019 р.) в Україні на кір захворіли 50 749 людей — 23 905 дорослих і 26 844 дитини. Від ускладнень померли 17 людей.

Читайте також: Кір в Україні знову "наступає", за останній тиждень — четверо померлих

З початку спалаху, з літа 2017 року, на кір захворіли понад 100 тис. людей, 38 з яких померли.

За даними ВОЗ, 70% всіх випадків кору в Європі припадає на Україну.

Кір - вкрай заразна тяжка хвороба вірусного походження, яка поширюється через безпосередній контакт і повітрям. Вона є однією з основних причин смерті дітей молодшого віку. Їй можна запобігти, використовуючи дві дози вакцини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-