Прикарпаття просить в уряду понад 160 мільйонів на ліквідацію наслідків стихії

Прикарпаття просить в уряду понад 160 мільйонів на ліквідацію наслідків стихії

Укрінформ
Івано-Франківська облдержадміністрація просить у Кабміну скерувати понад 160 млн грн з державного бюджету на ліквідацію в області наслідків травневої стихії.

Про це кореспонденту Укрінформу телефоном повідомив начальник управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА Володимир Стебницький.

«Івано-Франківська облдержадміністрація після оцінки збитків, які завдала стихія у травні, направила листа до Кабміну з проханням виділити з держбюджету майже 160 млн грн на ліквідацію наслідків стихії. З цих коштів 100 млн грн необхідно скерувати на відновлення об’єктів комунальної власності, та майже 62 млн грн – на відновлення пошкоджених дамб», - повідомив Стебницький.

Читайте також: На заході України продовжується підвищення рівнів води у річках

За його словами, в Івано-Франківській області сильні зливи і дощі тривали упродовж травня. Найбільших збитків травневі зливи наробили 20-21 травня у Богородчанському, Надвірнянському, Калуському та Рожнятівському районах. Дощі 15-17 травня затопили десятки дворів селах Ямниця та Микуличин.

Після дощів 2 червня підтопленими залишаються 5 житлових будинків, 13 дворогосподарств та 12 присадибних ділянок у 5 населених пунктах на території 3-х районів області (Калуський, Коломийський та Тлумацький райони).

Відомо, що у Калуському районі очікують близько 300 тис. грн з обласного бюджету на відшкодування малозабезпеченим людям, у яких підтопило будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-