На Буковині затримали прикордонників, які за хабарі пропускали контрабанду

На Буковині затримали прикордонників, які за хабарі пропускали контрабанду

Укрінформ
Троє прикордонників на Буковині організували кримінальну схему і за хабарі пропускали контрабандні сигарети до сусідньої Румунії.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє військова прокуратура Західного регіону України.

"31 травня 2019 року правоохоронці припинили протиправну діяльність групи військовослужбовців Чернівецького прикордонного загону, які організували системне поборництво. Зокрема, упродовж квітня – травня 2019 року троє прикордонників за 45 тис. грн хабара сприяли у переміщенні через кордон України до суміжної Румунії без прикордонного та митного контролю поза межами пунктів пропуску понад 25 000 пачок цигарок. Указані кошти правопорушники розділили між собою", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: СБУ викрила на хабарі двох посадовців Укрзалізниці

На даний час вказаним інспекторам прикордонної служби повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаних посад.

Військова прокуратура також перевіряє причетність інших фігурантів до незаконних схем контрабанди сигарет до Румунії. В тому числі йдеться про можливу причетність керівників двох відділів прикордонної служби Буковини - "Селятин" та "Красноїсльськ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-