Прокурори САП зачитують новий обвинувальний акт у

Прокурори САП зачитують новий обвинувальний акт у "справі Труханова"

Укрінформ
Прокурори САП Максим Кравченко та Валентин Мусіяка зачитали 31 травня у Малиновському райсуді Одеси частину скоригованого обвинувального акту в "справі Труханова".
Одна з ключових змін, внесених у квітні до скоригованого обвинувального акту, - зменшення із 185 млн грн до 92 млн обсягу коштів, заволодіння якими інкримінується вісьмом фігурантам справи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом 9-19 квітня нами були внесені зміни до обвинувального акту з урахуванням показів більш як 110 свідків, які виступили на засіданнях суду за півроку, а також отриманих нових відомостей у цьому кримінальному провадженні. Нову редакцію обвинувального акту затвердив 27 травня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький", - зазначив прокурор Кравченко.

За його словами, "передусім було змінено обсяг коштів - зі 185 млн до 92 з половиною млн гривень - як предмету заволодіння групою посадовців Одеської міськради. Крім того, у новій редакції обвинувального акту уточнено, що депутатів не було введено в оману при ухваленні рішення про придбання за завищеною ціною будівлі колишнього заводу "Краян". Однак це питання обговорювали на 10-й сесії міськради під приводом реалізації проекту "європейської мерії" у ракурсі централізованого розміщення персоналу управлінь і служб".

Змінено також деякі акценти щодо ролі деяких учасників змови, наприклад, підсудних Петра Загодіренка і Ігоря Кравченка, що були керівниками компаній "Development elit" та "Valtron group", а також директора оціночної компанії "Брокбізнесконсалт" Галини Богданової при підготовці та придбанні будівлі для мерії.

"Хоча правову кваліфікацію скоєних злочинів залишено таку ж саму, як і в попередній редакції обвинувального акта. Автентичні копії документа надані всім учасникам процесу", - наголосив прокурор Кравченко.

Представник сторони обвинувачення звернувся до колегії суддів залучити акт до кримінальної справи і надати певний час адвокатам і підсудним для ознайомлення з документом. Однак адвокат Тарас Пошиванюк висловив думку, що для ознайомлення зі скоригованим обвинуваченням представникам захисту вистачить 20 хвилин.

Головуючий на процесі суддя Сергій Черевко оголосив необхідну перерву, після завершення якої прокурори Кравченко та Мусіяка приступили до озвучення тих десятків сторінок обвинувального акту, які були скориговані у квітні цього року.

У новому документі, зокрема, уточнено, що наданий департаменту комунальної власності міськради неповний текст звіту Богданової про оцінку ринкової вартості комплексу будівель "Краяна" перед їх придбанням мерією не міг бути підставою для ухвалення законного рішення. Прокурори також деталізували обставини, за яких готувалось і було прийнято у жовтні 2016 року відповідне рішення 10-ї сесії Одеської міськради. В тому числі встановлена роль мера Одеси Геннадія Труханова у створенні необхідних умов для впливу на депутатів міськради заради ухвалення позитивного рішення про придбання будівлі колишнього заводу "Краян".

"З урахуванням свідчень на суді та досліджених нових доказів у новому обвинувальному акті уточнено лише обсяг коштів та деякі фактичні обставини, за яких співучасники змови вчиняли інкриміновані діяння, що мають ознаки ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України", - резюмував прокурор Кравченко.

Колегія суддів призначила наступне засідання суду на 20 червня.

Читайте також: САП зменшила суму збитків у справі Труханова до 92 мільйонів

Як повідомлялося, за даними слідства, мер Одеси Геннадій Труханов і кілька посадовців міськради та підприємців протягом липня-грудня 2016 року заволоділи значними коштами місцевого бюджету при придбанні за завищеною ціною - 185 мільйонів гривень - будівлі збанкрутілого одеського заводу "Краян". Встановлено, що ринкова ціна об’єкта нерухомості становила понад 92 мільйони гривень, а незадовго до придбання мерією будівлі "Краяна" її було придбано за 11,5 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-