СБУ знешкодила на Вінниччині банду рекетирів

СБУ знешкодила на Вінниччині банду рекетирів

Укрінформ
На Вінниччині працівники СБУ припинили діяльність організованого угруповання, учасники якого вимагали гроші у бізнесменів.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

До складу угруповання входили жителі обласного центру, у тому числі із кримінальним минулим. Створюючи штучні конфліктні ситуації, вони вимагали у комерсантів “матеріальну компенсацію” за владнання спорів.

“Співробітники СБУ задокументували, що здирники вимагали у місцевого приватного підприємця 240 тисяч доларів США неіснуючого боргу, або передати їм правовстановлюючі документи на фермерське господарство, що має понад двісті гектарів землі. Рекетири застосовували до фермера методи фізичного впливу, у тому числі із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: В Одесі затримали рекетирів, які діяли в дусі 90-х

Правоохоронці затримали трьох активних учасників угруповання в одному із закладів громадського харчування Вінниці під час отримання документів, що засвідчують право власності на фермерське господарство.

В СБУ уточнюють, що затримання зловмисників проводилося спільно з Головним управлінням Нацполіції у Вінницькій області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

У межах відкритого кримінального провадження вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру у скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідчі дії тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-