Убивцю співробітниці Одеського СІЗО засудили до довічного ув'язнення

Убивцю співробітниці Одеського СІЗО засудили до довічного ув'язнення

Укрінформ
Малиновський райсуд Одеси напередодні виніс вирок, яким визнав Василя Чемериза винним у скоєнні злочину, передбаченого п. 3 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України, а саме умисному вбивстві, вчиненому особою, яка раніше вчинила умисне вбивство.

Про це повідомляє прес-служба райсуду.

"Підсудному призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі. У судових засіданнях обвинувачений провину не визнав. При визначенні виду та міри покарання обвинуваченому судом враховано ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного, його вік та соціальне положення, характер, мотив та обставини вчиненого злочину, а також обставини, що пом’якшують та обтяжують покарання", - зазначили в суді.

Справу розглядала колегія суддів під головуванням судді Олексія Старікова. Вирок поки що не набрав законної сили.

У суді нагадали, що 17 серпня 2017 року обвинувачений, перебуваючи під вартою в Одеському слідчому ізоляторі, знаходячись у приміщенні свинарника установи, завдав три удари ножем співробітниці СІЗО, від яких вона померла. Після цього розчленив тіло і сховав у контейнері для сміття.

Як повідомлялося, керівник СІЗО безвідповідально поставився до своїх обов'язків. Зокрема, дозволив на подвір'ї без контролю працювати з ножами і сокирами арештанту, який відбував покарання за вбивство. 39-річний Чемериз заявив у суді, що вчинив злочин через погрози з боку іншого арештанта та оперуповноваженого першого корпусу СІЗО.

Читайте також: У Харкові суд відправив під арешт чоловіка, який 8 разів стріляв у поліцейського

За словами підсудного, робилося це нібито для того, щоб "скинути з посади начальника СІЗО". Чемериза визнано осудним на підставі висновку стаціонарної психолого-психіатричної експертизи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-