Нацкорпус приніс до міськради Харкова опудало маршала Жукова

Нацкорпус приніс до міськради Харкова опудало маршала Жукова

Фото, відео
Укрінформ
Опудало Жукова принесли активісти до будівлі Харківської міськради в рамках акції проти перейменування проспекту Григоренка на проспект маршала Жукова.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів лідер громадської організації "Національний корпус" Костянтин Немічев.

"В акції брали участь два десятка наших активістів. Вони виготовили і принесли до будівлі міськради опудало - символічну фігуру Жукова, встановили її у будівлі і облили червоною фарбою, що означає криваві діяння маршала, якому не було шкода солдатів", - розповів Немічев.

Також активісти зробили на асфальті напис: "Нацкорпус попереджає", обклеїли двері міськради листівками з інформацією про провальні військові операції під керівництвом маршала. "За спогадами учасників війни відомо, що Жуков сказав щодо безглуздої загибелі бійців, яких він використовував як гарматне м'ясо, мовляв, "баби інших народять", - пояснив Немічев.

Нацкорпус приніс до міськради Харкова опудало маршала Жукова

За його словами, з міськради до них ніхто не вийшов.

Читайте також: Перейменування проспекту: активісти Харкова погрожують знести погруддя Жукову

Як повідомляв раніше Укринформ, 9 травня харківський міський голова Геннадій Кернес заявив, що готовий задовольнити петиції харків'ян про знесення намету "Все для перемоги" на площі Свободи і повернення нинішньому проспекту Григоренка імені маршала Жукова.

14 травня міська комісія з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища рекомендувала винести петицію про повернення імені маршала Жукова проспекту, який після декомунізації був названий на честь Григоренка, на розгляд сесії Харківської міської ради, а також підготувати пропозицію про перейменування в пам'ять Петра Григоренка іншої вулиці.

Фото: Національний корпус Харків

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-